Stora Enso Skoghalls Bruk

Labingenjör

Stora Enso söker nu efter en labingenjör med inriktning våtändeskemi som ska ansvara för analys och rapportering av resultat till uppdragsgivare inom området. Du kommer att tillhöra sektionen Lab inom divisionen Packaging Materials och din arbetsplatsplats kommer vara Skoghalls bruk. Du kommer att rapportera till Sektionschef Lab.

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.

Karriär för ett bättre klimat. Varje dag.

Arbetsbeskrivning

Som Labingenjör är du ansvarig för att utföra analys och att rapportera resultat till uppdragsgivare inom ett eller flera av labbets ansvarsområden. Analyserna utförs dels enligt överenskomna frekvenser i provtagningsprogram med hjälp av internt publicerade metoder men också på begäran från uppdragsgivare. Du kommer även leda arbetet med att utveckla nya labmetoder och arbetsprocesser samt vara labbets representant som specialist inom våtändeskemi. Som labingenjör förväntas du också kunna leda och vara delaktig i utvecklingen av labtekniker.

Övriga uppgifter som ingår i tjänsten:

  • Utföra kalibrering och underhåll av labinstrument inom sitt huvudområde
  • Vara delaktig i utredningar, projekt och provkörningar
  • Säkerställa att dokument inom sitt huvudområde hålls uppdaterade i verksamhetssystemet
  • Larma ledning om brister hos producerade produkter eller vid misstanke om fel på provningsutrustning
  • Samarbeta med externa företag och universitet

Vad vi erbjuder

Med våra värderingar ”Lead and Do what’s right” strävar vi efter att föregå med gott exempel i alla aspekter av vår egen verksamhet såväl som i hållbarhet. Vi vågar ta initiativet och hela tiden ställa oss frågan vad mer vi kan göra, vad vi kan göra bättre. Detta är ett utmärkt tillfälle för dig att vara en del av resan som Stora Enso är på – att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett tillväxtföretag inom förnybara material – en industri med stor potential som drivs av globala megatrender.

Kvalifikationer

Är du den vi söker? Din kunskap inom området bygger på en teknisk eller naturvetenskaplig utbildning på eftergymnasieal nivå (mint 3 år på högskola eller universitet) eller på annat sätt förvärvad motsvarande kunskap, med fördel mot kemi eller kemiteknik. För att lyckas i denna roll, har du även goda kunskaper i office 365 paketet. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du nyfiken och van att ta egna initiativ. Då arbetet utförs i produktionsmiljö är du noggrann och utför ditt arbete utifrån gällande skyddsföreskrifter. Vidare är du självgående men har inga problem att samarbeta med andra. För denna tjänst är både svenska och engelska ett krav, både i tal och skrift. Tjänsten kan komma att innebära övertidsarbete.

För att fortsätta att driva en stark kultur och implementera vår globala agenda kring förnybara material letar vi hos varje individ efter ett antal beteenden som baseras på våra ledarskapsteman:

Kundbehov: Håller sig väl uppdaterad gällande de marknadsfaktorer som påverkar vårt företag och förbättrar nuvarande eller uppfinner nya produkter och lösningar, genom att alltid ha kunders och konsumenters perspektiv i åtanke.
Affärsförmåga: Visar tydlig förståelse för finans- och produktivitetsmått som driver affärsvärde i vår verksamhet som helhet. Har förmågan att ta snabba beslut baserat på ofullständig information och tar ansvar för sina beslut.
Do what’s right: Tar ansvar för att Stora Enso är ett globalt företag som är etiskt, säkert och fritt från trakasserier och diskriminering. Agerar som ett föredöme för Stora Ensos värderingar och uppförandekod – i både svåra och goda tider.
Inspirera & Motivera: Inspirerar teammedlemmar att tro på vägen framåt och uppmuntrar en arbetsmiljö där vi samarbetar och kommunicerar. Försöker aktivt förstå hur andra motiveras i syfte att få dem att växa och prestera.

Övrig information

Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast den 14 juni 2021. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Anställande chef Kristin Johansson, +46 72-237 77 40, kristin.johansson@storaenso.com svarar gärna på dina frågor om positionen. Andra frågor kan ställas till rekryteringsspecialist Samuel Göranzon, samuel.goranzon.ext@storaenso.com. Vi tar endast emot ansökningar som lämnas in genom vårt rekryteringssystem. Ansök här.

Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.

Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.

Skoghalls Bruk är ett av Stora Ensos största bruk för tillverkning av förpackningsmaterial. Vi tillverkar högkvalitativ förnybar kartong till förpackningar. Produkterna är vätskekartong och bestruken kartong. Vi har ungefär 700 anställda och över 90 % av produktionen exporteras. Ungefär var sjätte vätskekartongförpackning i världen kommer från Skoghalls Bruk.

Divisionen Packaging Materials är världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa, förnybara och återvinningsbara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Med fokus på dagens miljömedvetna konsumenter hjälper vi våra kunder att ersätta fossilbaserade material med förnybara, återvinningsbara och miljövänliga alternativ för deras dryckes-, livsmedels-, läkemedels- och transportförpackningar. Ett brett sortiment av barriärskikt möjliggör designoptimering för mer krävande slutanvändningsområden.

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Företaget har cirka 23 000 medarbetare och försäljning i över 50 länder. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm (STE A, STE R).

Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.