Stora Enso, Gruvöns Sågverk

Kvalitetsspecialist till CLT-fabriken

Vill du vara med och tillverka framtidens byggnader? Brinner du för kvalitetsfrågor, tillverkningsprocesser samt standardiserat arbetssätt? Bli en del av teamet som bygger en miljövänlig framtid. Nu finns en ledig tjänst som Kvalitetsspecialist till CLT – fabriken inom Gruvöns Sågverk en del av Stora Enso Wood Products.

Gruvöns Sågverk är placerat i Grums cirka två mil väster om Karlstad. Sågverket har omkring 190 anställda, inbegripande vissa verksamhetsdelar som ligger på entreprenad. Sågverket producerar sågat virke, processat trä, CLT och har en vidareförädling i form av pelletstillverkning. Produktionen förser främst byggindustrin med sina produkter. Tillsammans med Ala Sågverk i Ljusne bildar vi Stora Enso Timber AB och ingår i Stora Ensos division Wood Products.

Stora Ensos Sågverk i Grums står inför spännande utmaningar och är i en expansiv fas med att möta framtidens krav på hållbara material.

Om rollen

Som kvalitetsspecialist ansvarar du för utveckling-, analys samt kvalitetssäkring av våra CLT-produkter (korslimmat trä) inom Gruvöns Sågverk. Du säkerställer att våra produkter tillverkas enligt uppsatta riktlinjer samt ansvarar för att driva kvalitetstekniska frågor på CLT-fabriken. Detta innebär bland annat att du analyserar, utvecklar och kontrollerar produktionsprocesser. Du utreder och sammanställer interna avvikelser rörande kvalitet samt arbetar med ständiga förbättringar gällande måttprecision, torkprecision, hållfasthet och visuellkvalitet m.m. Vidare dokumenterar du rutiner och instruktioner enligt kvalitetsledningssystemet samt medverkar i utvärdering, analys och utveckling av sorteringsverktyg.

Som Kvalitetsspecialist kommer du även att delta och leda investerings-, utvecklings- eller utredningsarbete i samarbete med övriga enheter inom Stora Enso.

Rollen innebär ett tätt samarbete med Kvalitetschef samt Produktionschef CLT och övriga funktioner inom Gruvöns sågverk.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är en nyfiken problemlösare. Vi ser gärna att du har en ingenjörsexamen inom området trä- och träbearbetning eller annan teknisk utbildning/erfarenhet som kan prövas likvärdig. Du har kunskap/erfarenhet av att jobba med rotorsaksanalys och Lean. Har du trä- och sorteringskunskap samt erfarenhet av hyvling och fingerskarv är detta ett stort plus. Även erfarenhet av ritningsprogram är det meriterande. Du hanterar det svenska och engelska språket flytande i tal och skrift. Vidare är du duktig på system och en van användare av Office-paketet.

Vad erbjuder vi?

Stora Enso erbjuder givande och utvecklande karriärmöjligheter samt chansen att bidra till en mer förnybar och hållbar framtid.

På Stora Enso anser vi att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd i morgon. Följ med oss på vår resa om du känner likadant!

Övrigt

Placering: Grums

Tillträde enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag 8 februari 2022. Ansök via QTYMs hemsida >

Vill du veta mer? I denna rekrytering samarbetar Stora Enso med Qtym. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Sara Magnusson, 0725141822 alt. sara.magnusson@qtym.se