Karlstad Energi AB

Kundservicemedarbetare

Informatör/Kommunikatör

Kommun: Karlstad

Heltid
3 – 6 månader
Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning
Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.
Karlstads Energi AB brinner för att göra Karlstad ljusare, varmare och renare. Vi levererar el och värme till mer än 45 000 kunder. På Karlstads Energi ansvarar vi också för renhållningen i kommunen. Bland våra 160 medarbetare finns många olika kompetenser, till exempel underhåll och drift, projektledning och miljökunskap. Karlstads Energi AB är ett helägt kommunalt bolag som omsätter cirka niohundra miljoner kronor varje år.
Vill du arbeta med hållbarhet på riktigt? Då är du varmt välkommen till Karlstads Energi. Vi söker en kundservicemedarbetare till vår marknadsavdelning. Här blir du länken mellan dina nya kollegor och våra kunder. Du blir en viktig del i vår ambition att erbjuda bästa möjliga kundupplevelse. Vi är hållbara, nära och framåt. Vi har Sveriges nöjdaste elkunder och Sveriges näst nöjdaste fjärrvärmekunder samt 96 % nöjda renhållningskunder. Vi ser fram emot att förbättra vår redan höga kundnöjdhet tillsammans med dig.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill ingå i ett drivet och positivt team som tillsammans arbetar för att leverera bästa möjliga service till befintliga och nya kunder. Vår Kundservice svarar på frågor och säljer våra produkter och tjänster inom företagets tre verksamhetsområden el, renhållning och fjärrvärme. Vi stöttar och samarbetar med vårt systerbolag Karlstads El- och Stadsnät AB. När du börjar din anställning inleder vi med utbildning inom samtliga verksamhetsområden. För oss är helheten för både medarbetare och kunder viktig.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är positiv och målinriktad samt har lätt för att lära. Du vill utvecklas i din roll samtidigt som du är en god lagspelare. Du är duktig på att kommunicera pedagogiskt och förstår vikten av att anpassa service gentemot kundens förmåga och förutsättningar. I varje kundmöte är du lyhörd för kundens behov och arbetar aktivt för att hitta den bästa lösningen för båda parter. Vi ser gärna att du har erfarenhet av serviceyrket. Vi vill att du har gymnasieutbildning och gärna några års arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av att arbeta med kundservice och/eller support i någon form. Vidare är du van att arbeta med dator, du skriver och talar svenska obehindrat samt behärskar engelska på en god nivå. I denna anställningsprocess kommer stort fokus att läggas på personliga egenskaper. Uppdraget är en visstidsanställning på tolv månader från 1 oktober 2019 med möjlighet till förlängning eller tillsvidareanställning.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsvillkor

Heltid. Tidsbegränsad anställning, tillträde: 2019-10-01 , upphör: 2020-09-30 .