Karlstads teknikcenter

Utbildningsledare/lärare anläggningskonstruktör rör/mek

Har du erfarenhet från arbete inom anläggningskonstruktion/plant design och intresse för pedagogiska frågeställningar? Karlstads Teknikcenter söker en lärare/utbildningsledare till yrkeshögskoleutbildningen anläggningskonstruktör med inriktning rör/mek.

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Karlstads-Hammarö gymnasieförvaltning ansvarar för gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning, svenska för invandrare samt yrkeshögskola. Totalt studerar cirka 6 000 elever hos oss.

På Karlstads Teknikcenter (KTC) genomförs ett flertal Yrkeshögskoleutbildningar, gymnasieingenjörsutbildningar och vissa inriktningar på Teknikprogrammet.
Karlstads Teknikcenter är en toppmodern skola belägen inom Valmets område på Lamberget i Karlstad.
Ett mycket nära samarbete med regionens industrier och offentliga förvaltningar är kännetecknande för verksamheten på KTC.
För mer information: karlstad.se/ktc eller karlstad.se/yh

Arbetsbeskrivning

Utbildningsledare/lärare för yrkeshögskoleutbildningen Anläggningskonstruktör med inriktning rör/mek. Vilket innebär undervisning i bland annat kurserna Anläggningsteknik, Automationsteknik, Energiteknik för maskinkonstruktörer, Konstruktionsteknik, Mekanik och hållfastlära och Produktions- och serviceteknik.
Som utbildningsledare kommer du ansvara för uppföljning av LIA (Lärande i arbete) och ansvara för den röda tråden i utbildningen. Vi förutsätter att du har lätt för att knyta nya kontakter med våra samarbetspartners.
Yrkeshögskolan är eftergymnasial, kombinerar teori med praktik och genomförs i nära samarbete med arbetslivet. Inom yrkeshögskolan är arbetsgivarna aktiva både när det gäller planering och genomförande av utbildningarna.