Somas

Konstruktör

Har du ett passionerat teknikintresse, är kvalitetsmedveten och har en känsla för detaljer? Vill du arbeta med konstruktion och produktutveckling inom mekanikområdet? Då är det här arbetet för dig! Nu söker vi på Somas en mekanikkonstruktör till vår verksamhet i Säffle.

I rollen som konstruktör tillhör du vårt konstruktions- och utvecklingsteam, bestående av 20-tal glada och teknikintresserade kollegor. Du har du en central roll där du deltar i projekt och uppdrag som spänner från kundens första önskemål fram till leverans. I din roll är du delaktig i konstruktionsarbete, beräkningar och produktutveckling av ventiler och ställdon.

Utvecklingsprojekt och det dagliga arbetet koordineras och planeras genom pulsmetodik. Rollen innebär också att du arbetar tvärfunktionellt med kollegor inom marknad, inköp, service, produktion m.fl.

Vem är du?

Vi vill att du som söker har relevant utbildningsbakgrund med inriktning maskinteknik eller liknande, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet samt erfarenhet av CAD-system, vi använder oss av Autodesk Inventor. Har du dessutom arbetat som projektledare är detta meriterande.

Vi sätter stort värde på personliga egenskaper som driv, engagemang, noggrannhet och med ett genuint intresse för teknik Din känsla för kvalité finns alltid med dig och du gillar att hitta lösningar och kreativa vägar på ibland komplexa problem. Arbetet bedrivs ofta i projektform där höga krav ställs på flexibilitet och samarbete. Att hjälpa dina kollegor och dela med dig av din kunskap är självklart för dig.

En viss del av vår kommunikation sker på engelska och därför ser vi att du har goda kunskaper i engelska både i tal och skrift.

Vi erbjuder

Somas är en organisation som kännetecknas av god arbetsmiljö, hög servicegrad och kvalitet.
Vi erbjuder dig ett självständigt arbete med eget ansvar i en organisation med korta beslutsvägar.
Hos oss får du möjlighet att arbeta med produkter och lösningar med stort teknikfokus. Du blir del av ett engagerat team där skratt finns nära till hands, vi delar med oss av vår kunskap och lär av varandra. Som nyanställd får du en gedigen introduktion på olika avdelningar och genomgå produktutbildningar för att lära dig det du behöver om produkterna och om bolaget.

Om verksamheten

Somas Instrument AB utvecklar, producerar och marknadsför regler- och avstängningsventiler i rostfritt, syrafast stål till hela världen. Som en global innovatör har Somas både erfarenhet och passionen att lösa de mest komplexa utmaningarna inom ventilbranschen. Vi är idag drygt 180 medarbetare fördelade på sex orter i fem länder och levererar till de flesta branscher.

Vårt ”hur” är komplext, men vårt ”varför” är enkelt och har funnits med oss sedan starten i mitten av 40-talet, vi gör vårt arbete med passion och med en stor portion nyfikenhet. Våra lösningar hämtar kraft från hållbarhet, säkerhet och innovation. Vi tror att det svåra och komplexa ska vara enkelt, både nu och i framtiden. Vi är stolta över vart vi befinner oss idag och vi är säkra på att den spännande resan fortsätter framöver.

Låter detta intressant?

Du är välkommen att söka tjänsten med hjälp av formuläret nedan. Söker du flera tjänster fyller du i formuläret en gång per ansökan. Vi intervjuar löpande men vill ha din ansökan senast 2023-02-19

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta:

Teknisk chef: Patrik Eriksson, tel: 0533–69 17 48, mail: patrik.eriksson@somas.se

HR-chef: Linda Magnusson, tel: 0533-69 1727, mail: linda.magnusson@somas.se