Paper Province

Kommunikativ ledare med passion för hållbar utveckling

Paper Province är ett världsledande företagskluster med säte i Karlstad. I samverkan med andra driver vi utvecklingen av den skogsbaserade bioekonomin och bidrar till hållbar tillväxt. Nu söker vi en engagerad vd som vill leda klustret in i framtiden.

Paper Province verkar regionalt, nationellt och internationellt med visionen att ”bli den ledande kompetensnoden inom skogsbaserad bioekonomi”. Nätverksbyggande, kommunikation, utveckling och mötesplatser är viktiga byggstenar i vår verksamhet.

Klustret bildades 1999 och ägs och drivs av ett hundratal medlemsföretag – allt från globala giganter till enmansföretag. Paper Province omsätter ca 24 miljoner och våra främsta finansiärer är Vinnova, Tillväxtverket (EU-medel) och Region Värmland.

Bland medlemsföretagen finns pappers – och massabruk, sågverk, skogsägarföreningar, stora maskinleverantörer, energibolag, små och medelstora underleverantörer samt innovativa startup-bolag. Bland annat jobbar vi för att öka branschens mångfald, innovation, utveckling, kompetens och konkurrenskraft.

Bli vår nästa vd!

Är du en engagerad ledare som tillsammans med kompetenta medarbetare och engagerade medlemsföretag vill utveckla ett världsledande företagskluster inom skogsbaserad bioekonomi? Då kan du vara vår nästa vd!

Rollen är mångfasetterad och spänner över flera områden. Du kommer att arbeta både strategiskt och operativt. Verksamheten drivs i stor utsträckning genom samarbeten med andra och ditt ledarskap ska inspirera till samhandling.

Du behöver ha flera års erfarenhet från näringslivet men stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper. Du är utåtriktad, trygg i dig själv och en visionär som ser helheten hellre än detaljerna. Som person är du naturligt nyfiken på verksamheter, processer, samband och människor.

En viktig ambassadör

Som vd är du också en viktig ambassadör för klustret, medlemsföretagen och skogsbaserad bioekonomi. Du kommer att vara det i många sammanhang och i möten med olika aktörer. Exempelvis företagsledningar, regionala politiker, forskare, ministrar och EU-kommissionärer.

Du är en god kommunikatör som kan förmedla budskap på ett enkelt och inspirerande sätt anpassat för mottagaren. Möten med nya människor ger dig energi och du trivs som presentatör på scen eller i paneldebatter.

Tillsammans med vår vice vd kommer du att ansvara för vårt kontor med 11 anställda inom projekt-och innovationsledning, kommunikation och ekonomi. En del i ditt arbete är att samordna arbetet med nya ansökningar för projekt mot aktörer som EU, Vinnova och Tillväxtverket med flera.

Relationsbyggande

Det är meriterande om du har erfarenhet av ekonomisk rapportering, analys och personalansvar. Ditt ledarskap präglas av relationsbyggande, helhetstänkande och coaching.

Om du har erfarenhet från kluster och/eller forskning och innovation sedan tidigare är det positivt.

Du talar och skriver engelska obehindrat.

Tjänsten är på heltid och placering är i Karlstad. Om du har frågor om tjänsten kontaktar du Andrea Meyer på andrea.meyer@qtym.se eller John Johansson på john.johansson@qtym.se

Sista ansökningsdag är 15 mars.

Välkommen med din ansökan!