Paper Province

Kommunikatör

Vill du vara ett viktigt kugghjul i vårt arbete? Nu söker vi en mångsidig kommunikatör som älskar att producera värdeskapande innehåll och möten i världsklass.

Paper Province är ett näringslivskluster i Värmland som finns till för att bidra till skogsindustrins hållbara utveckling. Vi hjälper nya och etablerade företag att utveckla och lansera hållbara idéer med koppling till skogen. Vi ägs och drivs av våra 130 medlemsföretag.

Tillsammans med företag och andra aktörer jobbar Paper Province för att attrahera, samla och utveckla möjligheter som behövs för att ta samhället in i framtiden med hjälp av skogen.

På Paper Province är vi sammanlagt 12 anställda som jobbar med kommunikation, projektledning, ekonomi och ledningsfrågor. Hos oss får du jobba i en kreativ och dynamisk miljö med engagerade kollegor och spännande samarbetspartners. Vi har vårt kontor på Innovation Park i Karlstad, ett stenkast från Karlstads universitet.

Vi är öppna, modiga och hållbara och vi gör det tillsammans!

Om rollen

Nu söker Paper Province en engagerad kommunikatör som älskar att generera värde genom olika kanaler och mötesplatser. Här får du jobba med att skapa innehåll och arrangera event med koppling till högaktuella branschfrågor för skogsindustrin såsom hållbar omställning, förnybara material, kompetensförsörjning, innovation och samverkan.

Du kommer att skapa innehåll för webb, sociala medier, nyhetsbrev, trycksaker och andra kanaler. Du kommer också att arrangera event av olika storlek, från frukostmöten till internationella konferenser. Du kommer att ha kontakt med media och sprida Paper Province budskap till en bred publik.

Att planera, genomföra, utvärdera och leda kommunikationsinsatser i samverkan med olika aktörer regionalt, nationellt och internationellt, är en del av arbetet. Du kommer att hålla dig uppdaterad om branschen genom omvärldsbevakning och ha en löpande dialog med Paper Province medlemsföretag och andra samverkansaktörer.

Som kommunikatör ingår du i ett kommunikationsteam som består av två andra kollegor. Tillsammans jobbar vi med att utveckla såväl varandra som Paper Province varumärke, erbjudande, kanaler, budskap och övergripande kommunikationsstrategi.

Om dig som söker

Vi söker dig som har en utbildning inom kommunikation och PR, eller annan inriktning som bedöms likvärdig. Du har minst två års erfarenhet av att projektleda event och arbeta professionellt med kommunikation. Du har god IT-vana och är van att hantera webb och sociala medier samt har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Du har en känsla för storytelling och tycker det är kul att skriva texter och producera rörligt innehåll för olika kanaler.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba med näringslivsfrågor och i offentligt finansierade samverkansprojekt. Likaså om du behärskar webbpubliceringsprogram som WordPress och program för layout, foto och film, företrädesvis Adobes programvaror.

Som person är du kommunikativ, strukturerad, ansvarstagande och modig och har lätt för att skapa engagemang. Att du är en lagspelare ser vi som viktigt, då våra projekt sker i samverkan med företag och offentliga parters inom och utanför Sverige.

Anställningen

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på 100 procent med sex månaders provanställning. Du får en marknadsmässig lön och bra förmåner. Du får också möjlighet att utveckla dina kunskaper och ditt nätverk genom olika nätverk och event. Resor i tjänsten förekommer.

Placering: Karlstad

Ansökan

Vi ser fram emot att få din ansökan i form av cv och personligt brev där du berättar varför du vill jobba hos oss och hur du kan hjälpa oss att ta samhället in i framtiden med hjälp av skogen. Dela gärna med dig av en framgångsberättelse om något du är extra stolt över att du uppnått i din yrkesroll.

Urval och intervjuarbete kommer att ske löpande under ansökningsperioden och vi kan kalla till intervju innan sista ansökningsdatum som är den 22 september 2023, så vänta inte med din ansökan. Tjänsten kan även komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Ansök här: https://qtym.workbuster.com/jobs/253583-kommunikator

I denna rekrytering samarbetar Paper Province med Qtym. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Maria Starrin, 0764-95 36 66 , maria.starrin@qtym.se eller Sara Magnusson, 0725-141822, sara.magnusson@qtym.se.