Karlstads Energi

Kemitekniker med inriktning vattenkemi

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om “Ett bättre liv i Solstaden”. Kom och väx med oss!

Karlstads Energi AB ägs av Karlstads kommun och erbjuder produkter och tjänster som gör det enklare att leva ett mer hållbart liv. Vi är cirka 150 engagerade medarbetare som bland annat producerar och levererar förnybar värme och el samt ansvarar för återvinning och miljötjänster. Tillsammans med våra kunder utvecklas vi för att vara hållbara, nära och framåt.

Energiproduktion har idag cirka 50 medarbetare, fördelade på drift och underhåll.

Vi arbetar för att leverera lokal, trygg och förnybar värme till hemmet, skolan eller arbetet för mer än 50 000 Karlstadsbor. Vår senaste anläggning, Heden 3, är en modern fastbränsleanläggning som placerar oss i framkant inom miljöområdet. Du blir en viktig del i arbetet för att säkerställa värmeleveransen till våra kunder.

Vi står inför många spännande utmaningar under de närmaste åren och behöver din hjälp i ett intressant och utvecklande arbete.

Din roll

Som Kemitekniker blir du en viktig del i det team som ser till att våra anläggningar optimeras. Välfungerande anläggningar är en förutsättning för att våra kunder har det varmt och skönt samt att vi uppnår våra miljömål.

Exempel på arbetsuppgifter:

– Provtagning, analys och uppföljning av kvalitén på processvatten och kondensat.
– Kvalitets- och utvecklingsarbete på laboratoriet.
– Sammanställa och följa upp data för utsläpp till miljö.
– Styrning av dosering av kemikalier till processen.
– Kalibrering och underhåll av mätinstrument.
– Riskbedömningar gällande kemikaliearbete.

Din personlighet

Du är ansvarsfull, strukturerad och noggrann. Du har förmågan att arbeta självständigt men även som en del i ditt team. Du har god samarbets- och kommunikativ förmåga.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleingenjörsutbildning med inriktning mot kemi, kemiteknik, miljö, energi eller motsvarande utbildning.

Det är meriterande om du har

– goda kunskaper i vattenkemi, gärna med inriktning mot process- och matarvatten.
– erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom kraft- eller processindustri.

För tjänsten behöver du:

– B-körkort.
– God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Urvalet till tjänsten sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.