Biosorbe

Kemikunnig utvecklingsingenjör

Biosorbe i Karlstad söker en kemikunnig utvecklingsingenjör.

Nu har vi rollen för dig som trivs att ha ansvar, gillar utmaningar och som vill vara med på en tillväxtresa i ett bolag med unika produkter.

Som utvecklingsingenjör ansvarar du för att ta fram nya produkter och processer samtidigt som du ansvarar för kontakter med universitet och andra forskningsorganisationer. På Biosorbe får du verka i ett expanderande och cirkulärt hållbart bolag med starka ägare. Vi söker dig som vill vara med och bygga ett nytt bolag och utveckla en ny biobaserad metod som kan förändra många områden i världen.

Vad kan vi erbjuda dig?

Som medarbetare på Biosorbe får du verka i ett clean-techbolag med produkter som har revolutionerande egenskaper. Du arbetar nära ledning och ägare och har goda möjligheter att påverka och bidra till företagets framgång och en hållbar framtid.

Vår produkt GreenAllTM, som produceras i Sunne, har unika egenskaper och absorberar 9 till 14 gånger sin egen vikt. Produkten absorberar olja men avvisar vatten. Marknadspotentialen är stor och produkten kan användas för exempelvis sanering av små och stora oljespill samt oljesanering ute i haven.

Dina framtida arbetsuppgifter

  • Ansvara för utvecklingen av nya produkter efter input från kunder
  • Upprätthålla och utveckla kontakter med universitet och andra forskningsorganisationer och intressenter
  • Utveckla nya applikationsområden för både våra produkter och metoden som används vid produktionen
  • Ansvara för patentfrågor
  • Ansvara för tester av nya produkter
  • Följa utveckling på marknaden avseende prestanda, lagkrav etc.
  • Ansvara för kvalitet, miljö och hållbarhetsfrågor gällande produkterna
  • Vara ett “bollplank” för produktionen

Rollen innebär också

I rollen som utvecklingsingenjör är du ansvarig för utvecklingen av såväl produkter som produktionsmetoder både ur ett ekonomiskt och hållbarhetsperspektiv. Du kommer vara delaktig i produktplanering tillsammans med produkt och marknad, försäljning och VD.

Du rapporterar direkt till VD som har kontor i Karlstad och Stockholm.

Vem är du ?

Vi söker dig som har relevant akademisk examen samt erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har god förståelse för kemi och kemiska processer samt erfarenhet av att arbeta i labb. Du är en van projektledare och kan hantera flera parallella arbetsuppgifter samtidigt. Vidare känner du dig bekväm i engelska både i tal och i skrift

Vi ser att du är bra på att etablera kontakter och har en stark drivkraft. Du är analytisk och har ett stort engagemang. Då tjänsten har ett brett ansvarsområde trivs du med att arbeta både operativt och strategiskt.

Intresserad?

I den här rekryteringen är det TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen

Sista ansökningsdag 25 oktober

Läs mer och ansök här