Nordic Paper

Investor relations-ansvarig

Nordic Paper är nyligen listade på Nasdaq Stockholm och har med anledning av det en ny roll i företaget som ansvarig för Investor Relations. Nu söker Nordic Paper dig som vill ta denna roll.

Nordic Paper är en papperskoncern belägen i natursköna Värmland samt i Norge. Produktionsenheterna finns på fyra orter, Bäckhammar, Säffle, Åmotfors och Greåker i Norge. Huvudkontoret finns från årsskiftet i Karlstad.

Efterfrågan på pappersbaserade produkter ökar ständigt. Överallt försöker man finna alternativ till framförallt plast, för att skapa en hållbar framtid för kommande generationer. Nordic Paper är ett av de ledande företagen inom kraftpapper och Natural Greaseproof för olika applikationer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Ditt uppdrag är att vara kontaktperson för analytiker, investerare och media och att planera Nordic Papers kommunikation och kontakt med dem.
  • Du arbetar på uppdrag av och i samarbete med VD och CFO för att forma den finansiella kommunikationen i rapportering, presentationer och regulatoriska pressmeddelanden.
  • Du skapar och presenterar information om Nordic Paper på ett transparent, korrekt och konsekvent sätt för att bygga långsiktig trovärdighet för företaget bland befintliga och potentiella investerare.
  • Du följer marknadsanalyser och analytikers rapportering och skapar interna rapporter till ledning och styrelse.

I ditt ansvar ingår också att säkerställa att informationen på vår externa web är aktuell och följer legala och regulatoriska krav.

Önskvärda kvalifikationer

  • Du har en bakgrund som analytiker eller inom strategisk kommunikation och erfarenhet från att producera kvartalsrapporter och årsredovisningar.
  • Du har stark analytisk kompetens med hög förmåga att tolka och förklara företagets finansiella resultat och siffror med uppmärksamhet på detaljer.
  • Du tycker om att uttrycka dig och har en mycket god förmåga att kommunicera, verbalt och skriftligt på både svenska och engelska.

Tjänsten innebär både internt och externt samarbete vilket innebär att du behöver trivas med att vara en del av ett team och att driva gemensamma uppdrag.

Information om tjänsten

Frågor om tjänsten besvaras av VD Anita Sjölander 070-309 74 84, anita.sjolander@nordic-paper.com eller av Niclas Eriksson CFO, 070-565 42 57, niclas.eriksson@nordic-paper.com

Frågor kring rekryteringsprocessen besvaras av HR-direktör Lars Löfquist,

070-388 88 86, lars.lofquist@nordic-paper.com

Urval och intervjuer kommer att ske löpande, skicka dock din ansökan senast 18 januari.