Karlstads Energi

HR-chef

Brinner du för personalfrågor och verksamhetsutveckling och vill tillhöra en organisation som ligger i framkant i sin bransch? Som en del av Karlstads Energi AB ingår du i en organisation som hela tiden strävar efter att bli främst.

Som HR-chef hos oss driver du Karlstads Energi ABs HR-utveckling framåt i nära samarbete med övriga organisationen. Du ansvarar för framdrift av bolagsövergripande verksamhetsutvecklingsprojekt och förbättringsstruktur med organisation och individ i fokus.

Tjänsten innebär det övergripande HR-ansvaret i organisationen och du förväntas leda, samordna och koordinera arbetet med HR-relaterade frågor. Du kommer även att ha det strategiska ansvaret för arbetsmiljö- och miljöarbetet på bolagsnivå, här kommer du att arbeta tätt med vår arbetsmiljöingenjör och miljöingenjör.

Tjänsten innebär personalansvar för ett team bestående av sex kompetenta experter inom sina respektive områden; verksamhetsutveckling, lön, HR, arbetsmiljö och miljö. Du ingår i bolagets ledningsgrupp och är direkt underställd VD.

Du ingår tillsammans med övriga HR-chefer inom Karlstads Kommun i kommunkoncernens HR-chefsgrupp, där du bidrar till samarbete och utveckling.

Tjänsten är en heltidsanställning med placering i Karlstad.

Om dig

Vi söker dig med bred erfarenhet av kvalificerat HR-arbete samt gedigen ledarerfarenhet och som har jobbat med det i flera år på ledande nivå. Du som brinner även för verksamhetsutveckling. Du kan arbeta både operativt och strategiskt. Du har en akademisk examen inom HR eller motsvarande samt uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Ditt ledarskap genomsyras av tydlighet, kommunikation och lyhördhet där du har lätt för att förmedla förväntningar och målsättningar vidare i organisationen. Att arbeta nära ditt team är en självklarhet för dig på samma sätt som att bidra till andra individers utveckling.

Som person drivs du av att se när ditt arbete ger resultat och att verksamheten går framåt. Du trivs i en miljö där du har stor påverkansmöjlighet och där din kompetens tas tillvara.

Om oss

Karlstads Energi AB erbjuder produkter och tjänster som gör det enklare för våra kunder att leva ett mer hållbart liv. Vi levererar och producerar förnybar värme och el samt ansvarar för återvinning och miljötjänster i Karlstad. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi verksamheten för att vara hållbara, nära och framåt. Vår vision är att bli Främst, med ny energi.

Bland våra 160 medarbetare finns många olika kompetenser, till exempel projektledning, affärs- och verksamhetsutveckling, underhåll, drift och miljökunskap. Karlstads Energi AB är ett helägt kommunalt bolag som omsätter drygt en miljard kronor varje år och har över 40 000 kunder.

Om processen

I den här rekryteringsprocessen samarbetar vi med Testhuset. Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Åse Granfelt på 070 220 62 60 eller Sofie Gustavsson på 070 291 78 83.

Välkommen med din ansökan senast 10 januari.