BillerudKorsnäs

Gruppchef till Lut & Ånga på BillerudKorsnäs Gruvön

Är du en engagerad ledare med stort intresse för teknik? Lut & Ånga på Gruvöns bruk söker nu ytterligare en gruppchef till sektionen.

Sektion Lut & ånga har totalt 55 medarbetare och är en av fyra sektioner inom avdelningen Massatillverkning med cirka 200 medarbetare. Sektionen ansvarar för att producera kokkemikalier, ånga och el till bruket. Den daggående driftsorganisationen består av sektionschef, driftingenjör, och i dagsläget två gruppchefer.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse.

Om tjänsten
Gruppchefen är personalansvarig för ca tio skiftgående operatörer och svarar för den dagliga driften inom aktuellt processavsnitt. Som gruppchef kommer du att driva och säkerställa att verksamheten når sina mål gällande kapacitet, kvalitet, miljökrav samt att en god arbetsmiljö upprätthålls. Du är även med och planerar underhållsinsatser tillsammans med underhållsavdelningen. I ditt arbete som gruppchef ansvarar och säkerställer du att medarbetare inom skiftlagen har rätt kompetens. Du kommer att genomföra medarbetarsamtal, planera utbildningsinsatser, delta i rehabiliteringsprocessen samt rekrytering av nya medarbetare för operatörsbefattningarna. Arbetet präglas i hög grad av ett arbetsmiljö och säkerhetstänk.

Gruppchef rapporterar till sektionschef Lut & Ånga och ingår i sektionens ledningsgrupp. Gruppcheferna inom sektionen ersätter varandra vid behov.

Kvalifikationer
Erfarenhet från processindustrin, gärna från pappers- och massatillverkning samt erfarenhet från tidigare ledande befattningar är meriterande. Gärna högskoleutbildning med teknisk inriktning, dock fordras lägst treårigt gymnasium med teknisk inriktning, YH-utbildning eller motsvarande.

Personliga egenskaper
Du har ett starkt intresse både av teknik och av att utveckla och leda andra människor. Som person är du strukturerad och initiativrik, du är ansvarstagande och har förmåga att skapa engagemang. En god kommunikationsförmåga är viktigt, både i tal och skrift. Stor vikt kommer fästas vid dina ledaregenskaper.

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Jonas Piscator, Sektionschef Lut & Ånga, 0555-412 35
Anders Andersson, Avdelningschef Massatillverkning, tfn 0555-418 30

Välkommen med din ansökan senast den 31 mars 2019.

Klicka här för att söka tjänsten!