BillerudKorsnäs

Gruppchef Barr/NS

Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?

Vi söker nu en ny gruppchef till sektionen Barr/NS på Gruvöns bruk. Är du en person med stort intresse för processteknik och av att utveckla människor är detta tjänsten för dig!

Avdelning Massatillverkning består av 4 sektioner med totalt cirka 190 medarbetare där Barr/NS är en av sektionerna. Barr/NS ansvarar för att producera barrsulfatmassa till PM4, KM7 och neutralsulfitmassa till flutingbruket. Skiftlagen består av nio medarbetare. Den daggående driftsorganisationen består av sektionschef, driftingenjör, tre gruppchefer, drifttekniker och en kemikalielossare.

Om tjänsten

Som gruppchef är du personalansvarig för ca 15 skiftgående operatörer och svarar för den dagliga driften inom aktuellt processavsnitt. Där ingår det att driva och säkerställa att verksamheten når sina mål gällande kapacitet, kvalitet, miljökrav samt att en god arbetsmiljö och säkerhet upprätthålls. Planering av underhållsinsatser utförs tillsammans med övriga inom sektionen. Som gruppchef har du ansvar över att utveckla dina medarbetare för att säkerställa rätt kompetens inom skiftlagen. I arbetet ingår att genomföra medarbetarsamtal, planera utbildningsinsatser, delta i rehabiliteringsprocessen samt rekrytering av nya medarbetare för operatörsbefattningarna. Arbetet präglas av en hög grad av säkerhetstänkande.

Gruppchef rapporterar till sektionschef Barr/NS och ingår i sektionens ledningsgrupp. Gruppcheferna inom sektionen ersätter varandra vid behov.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning med teknisk inriktning. Dock fordrar vi lägst treårigt gymnasium med teknisk inriktning, YH-utbildning eller motsvarande. Det är en fördel om du har erfarenhet från ledande befattning. Erfarenhet från processindustrin är meriterande, gärna från sulfatmassatillverkning och/eller mekanisk massatillverkning.

Personliga egenskaper

Du har ett starkt intresse för både teknik och av att utveckla människor. Som person är du strukturerad och initiativrik, du är ansvarstagande och har förmåga att skapa engagemang. En god kommunikationsförmåga är viktigt, både i tal och skrift. Stor vikt kommer fästas vid dina tydliga ledaregenskaper.

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Mikael Öster , sektionschef Barr/NS, 0555-412 98

Välkommen med din ansökan senast den 3 november 2019.