Stora Enso Skoghalls bruk

FU-systemtekniker

Stora Enso söker en FU-systemtekniker som ska arbeta med förebyggande underhåll på Skoghalls bruk. Du kommer att arbeta i divisionen Packaging Materials och rapportera till Arbetsledare System.

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Deras fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Deras lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. De menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.

Som FU-systemtekniker på Stora Enso kommer du få arbeta med förebyggande underhåll på ett av Europas största kartongbruk. Du kommer tillsammans med Stora Ensos team på FU skapa förutsättningar för att säkerställa tillgängligheten på maskinparken.

Du kommer till exempel att:

  • Utföra vibrationsmätning och analys
  • Jobba med att samla in mätdata
  • Utreda och rapportera statusen på maskiner
  • Jobba proaktivt för att minimera driftstörningar orsakade av fel eller försämring av utrustning
  • Samarbeta med produktion och övriga intressenter på kartongbruket
  • Jobba för att minimera driftstörningar orsakade av fel eller försämring av utrustning

Kvalifikationer

Är du den Stora Eno söker? För att lyckas i denna roll har du med fördel studerat någon form av teknisk ingenjörsutbildning på Yrkeshögskola eller liknande. Företaget ser också gärna att du har erfarenhet från industriarbete, till exempel från sommarjobb eller praktik. Har du en bakgrund inom automation så är det starkt meriterande. Rollen kräver också att du har B-körkort, mycket goda svenska- och engelskkunskaper samt vana av att arbeta i interna verksamhetssystem.

Då detta är en väldigt specifik roll så kommer stor vikt att läggas på vem du är som person, och att du har det tekniska i dig naturligt. Du är en problemlösare som gärna tar initiativ till nya lösningar för att skapa och möta förändringar. Du jobbar med att tidigt upptäcka begynnande skador på maskiner och ger möjlighet att i god tid planera reparationer. Vidare har du lätt för att samarbeta i team med andra, bygger goda relationer och visar engagemang för arbetet som ska göras. Slutligen gillar du att ha kontakt med kunder och bemöter andra människor på ett uppmärksamt och tillmötesgående sätt.

Övrig information

Vänligen skicka in din ansökan via Stora Ensos rekryteringssystem senast 18 april 2021. Då tjänsten ska tillsättas omgående går de igenom ansökningar löpande, så sök gärna redan idag. Anställande chef Per Ehrencrona, 070 269 98 98, per.ehrencrona@storaenso.com svarar gärna på dina frågor om positionen. Andra frågor kan ställas till Rekryteringsspecialist Sarah Söder, sarah.soder.ext@storaenso.com. De tar endast emot ansökningar som lämnas genom rekryteringssystemet.

Stora Enso arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.

Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.

Läs mer och ansök här