Stora Enso

FU-Systemingenjör

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Vi har cirka 26 000 medarbetare i över 30 länder och våra aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm (STE A, STE R).

Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.

Stora Enso i Skoghall är en av världens största tillverkare av konsumentkartong. Våra kunder använder kartongen framförallt till livsmedelsförpackningar.

Om jobbet

Vi söker nu FU-Systemingenjör (inriktning vibrationsteknik) inom förebyggande underhållsavdelningen till Stora Enso Skoghall.

Vi erbjuder ett utvecklande och självständigt arbete där du får arbeta med förebyggande underhåll på ett av Europas största kartongbruk med placering i Skoghall. Du kommer tillsammans med vårt FU-team arbeta för att skapa ett FU i världsklass.

Tjänsten är på heltid och tillsvidare, arbetstiden är förlagd till dagtid.

Beskrivning

Digitaliserad produktion, även kallad industri 4.0 ökar automatiseringsgraden i produktionsprocessen samt ökar kraven på ett effektivt underhåll. Att bedriva ett effektivt tillståndsbaserat underhåll förutsätter nytänkande och innovativa lösningar, på Skoghalls bruk finns dessa förutsättningar. Vi utvecklar kontinuerligt arbetsmetoder för att anpassa och optimera underhållsprocessen med ny teknik och fortlöpande kompetensutveckling.

Vill du vara med att bygga framtidens underhåll och samtidigt vidareutveckla en hållbar cirkulär ekonomi är detta rätt tillfälle att agera.

Därför söker vi just nu efter dig som har ett brinnande intresse för teknik och problemlösning till vår Förebyggande underhållsavdelning.

Arbetsuppgifter

 • Samla in och analysera mätdata av olika teknologier, tex vibrationsmätning, motordiagnostik, instrument och processparametrar.
 • Utveckla mättekniker och arbetssätt för att uppnå bästa resultat.
 • Utreda och rapportera statusen på maskiner för planerad drift.
 • Jobba proaktivt för att minimera driftstörningar orsakade av fel eller försämring av utrustning.
 • Arbeta tvärfunktionellt över hela Skoghalls bruk.
 • Utföra och driva rotorsakanalyser.
 • Systemansvar för våra system inom FU-avdelningen.
 • Arbeta aktivt med digitalisering och förbättringar av vår verksamhet.

Kvalifikationer

Du ska ha utvecklad förmåga till problemlösning och ser stimulans i att upptäcka innovativa möjligheter att skapa och möta förändringar. Du tar egna initiativ och samarbetar med tex. produktionsledare, produktionstekniker och operatörer. Visar engagemang för arbetet som ska göras, bygger positiva relationer, fungerar väl tillsammans med andra till förmån för verksamheten.

Du har

 • Mycket högt säkerhetstänk och arbetar aktivt för en säker arbetsmiljö.
 • Stor lagkänsla med förståelsen att det är i olikheterna som möjligheterna finns.
 • Har lämplig examen med inriktning på maskinteknik, automation eller ISO Category III Vibration Analyst certifierad, har erfarenhet av branschen.
 • Är mycket analytisk, noggrann, självständig och gillar kundkontakt
 • Stor datorvana inom tex, analysprogramvaror (Machinery Manager/Condmaster) Office, SharePoint.
 • Kan uttrycka dig både i skrift och tal på svenska och engelska
 • Har B-körkort

Ansökan och kontaktpersoner

Rekryterande chef Martin Nytomt, +46 70 248 63 92, svarar gärna på dina frågor kring tjänsten. Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryteringsspecialist Madeleine Leo, Madeleine.Leo.Ext@storaenso.com

Facklig kontaktperson

Ledarna- Johan Holmberg Johan.L.Holmberg@storaenso.com

Unionen – Minus Jonsson Minus.Jonsson@storaenso.com

Sveriges ingenjörer – Frida Sandin Frida.Sandin@storaenso.com

Välkommen med din ansökan! Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast den 9 april.

Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst.

Stora Enso film

Meet the people at Stora Enso in

Instagram

Facebook 

LinkedIn 

You are the opportunity. Join us.

www.storaenso.com/careers

Vi gör vårt yttersta för att använda hela trädet till våra produkter samt bioenergi. Vi arbetar för koldioxidneutralitet i vår produktion i så stor utsträckning som det är tekniskt och kommersiellt möjligt. Vi förespråkar och praktiserar ett hållbart skogsbruk och arbetar för att säkerställa att fler träd planteras än vad som avverkas.

Vi har ett stort fokus på hälsa, säkerhet och miljö. Vi arbetar aktivt för att öka jämställdheten och den etniska mångfalden på arbetsplatsen och därför ser vi gärna sökanden som bidrar till detta.

Om anställningen
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Var ligger arbetsplatsen?
Arbetsplatsen ligger i kommunen Hammarö i Värmlands län.