Karlstad Energi AB

Försäljningschef

Karlstads Energi AB erbjuder produkter och tjänster som gör det enklare för våra kunder att leva ett mer hållbart liv. Vi levererar och producerar förnybar värme och el samt ansvarar för återvinning och miljötjänster. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi verksamheten för att vara hållbara, nära och framåt.

Bolaget har ca 50 000 kunder inom fjärrvärme, elhandel och återvinning, såväl privatpersoner som företag. Vi lägger stort fokus på att öka kundbasen och på att utveckla nya produkter och tjänster. Karlstads Energi har bland Sveriges nöjdaste kunder inom de områden vi verkar. Vi har vår bas i Värmland, men många av våra kunder finns runt om i Sverige.

Bland våra 150 medarbetare finns många olika kompetenser, till exempel projektledning, affärs- och verksamhetsutveckling, underhåll, drift och miljökunskap. Karlstads Energi AB är ett helägt kommunalt bolag som omsätter cirka en miljard kronor varje år.

Din roll

Som försäljningschef hos oss kommer du att ha det övergripande ansvaret för bolagets försäljningsstrategi och att utveckla våra kundrelationer där du aktivt deltar i det operativa försäljningsarbetet.

Bolaget och marknadsavdelningen genomgår just nu en förändringsresa med målbild mot 2025, en förändringsresa som du har stora möjligheter att påverka. Vi ser att du som enhetschef kommer att bidra starkt med din kompetens till verksamheten som en del i förändringsarbetet vilket i sin tur kommer att forma enheten.

Du har personal- och budgetansvar för en enhet med ca 10 medarbetare, som består av säljare och kundservice. Du leder arbetet med utvecklingen av en digital försäljningsprocess samt med att öka den digitala mognaden hos säljteamet. Din roll innebär ett aktivt ledarskap där du inspirerar och utvecklar din personal. Du rapporterar till marknadschefen.

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och en bakgrund inom försäljning, med erfarenhet av såväl strategiskt som operativt försäljningsarbete. Du kan visa bra resultat från tidigare uppdrag att leda en försäljningsorganisation och du är van att leda personal. Vi ser även att du har erfarenhet att utveckla verksamheter och medarbetare för att nå uppsatta mål. Det är meriterande om du har erfarenhet från energibranschen.

Din personlighet

Som person är du engagerad, nyfiken och utvecklingsorienterad. Du är en utpräglad lagspelare som har ett öppet och positivt förhållningssätt och bidrar till vår vision om att ha Sveriges mest engagerade medarbetare och Sveriges mest nöjda kunder. Tjänsten innebär många externa och interna kontakter, vi ser därför att du har lätt för att skapa och bibehålla relationer samt har en god kommunikativ förmåga.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträdesdatum enligt överenskommelse

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar Karlstads Energi med Testhuset. Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Åse Granfeldt, 070 220 62 60, ase.granfeldt@testhuset.com eller Sofie Gustavsson, 070 291 78 83, sofie.gustavsson@testhuset.com på Testhuset.

Välkommen med din ansökan senast den 12 maj.