Karlstads Energi

Elinstallationsansvarig

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Karlstads Energi AB ägs av Karlstads kommun och erbjuder produkter och tjänster som gör det enklare att leva ett mer hållbart liv. Vi är cirka 150 engagerade medarbetare som bland annat producerar och levererar förnybar värme och el samt ansvarar för återvinning och miljötjänster. Tillsammans med våra kunder utvecklas vi för att vara hållbara, nära och framåt.

Till vår underhållsavdelning inom Energiproduktion söker vi nu en behörig elinstallatör som kan axla ansvaret för våra el- och instrumentinstallationer inom bolaget.

Energiproduktion har idag cirka 50 medarbetare, fördelade på drift och underhåll. Vi arbetar för att leverera lokal, trygg och förnybar värme till hemmet, skolan eller arbetet för mer än 50 000 Karlstadsbor. Vår senaste anläggning, Heden 3, är en modern fastbränsleanläggning som placerar oss i framkant inom miljöområdet. Du blir en viktig del i arbetet för att säkerställa värmeleveransen till våra kunder.

Dina arbetsuppgifter

I den här tjänsten har du ett anläggnings- och installationsansvar för hög- och lågspänning på bolaget och ansvarar för de elinstallationer som utförs. Du ingår i ett team med 5 el- och instrumenttekniker och tillsammans planerar och genomför ni elinstallationsarbeten för att säkerställa en driftsäker energiproduktion. Du är den person i gruppen som innehar elbehörighet varför du tar ett extra ansvar för regelefterlevnad och att erforderliga utbildningar genomförs.

Inom underhåll arbetar vi med daglig styrning, där inkommande arbetsordar gås igenom och prioriteras. Vi jobbar i nära samarbete med driften med fokus mot ett mer förebyggande och mindre avhjälpande underhåll.

Inom avdelningen pågår ett kontinuerligt utvecklingsarbete med ständiga förbättringar och du kommer aktivt delta i olika projekt med fokus på till exempel bättre tillgänglighet och mindre energiförbrukning. Du har stort utrymme för att komma med egna idéer till förbättringar, både stora som små.

Tjänsten är förlagd dagtid med schemalagd beredskap.

Din bakgrund

Vi söker dig som har högskole- eller gymnasieutbildning med inriktning mot el, samt har behörighet som elinstallatör med full auktorisation (A). Du bör ha något års erfarenhet av liknande arbete och har du även kunskap inom följande styrsystem är det meriterande; Honeywell DSC, ABB eller Siemens S7.

Vi fäster stor vikt vid att hitta en medarbetare med rätt personliga egenskaper. För att vi ska bli en bra matchning behöver du vara en person som drivs av utveckling, gillar att ta egna initiativ, är positiv och prestigelös. Vi arbetar i team och du bör därför vara en lagspelare som gärna delar med dig av din kunskap. Att planera och genomföra dina arbetsuppgifter i rätt tid och med rätt kvalitet är något du fäster stor vikt vid.

Vidare bör du ha god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i både tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en roll med stort inflytande och många spännande utmaningar. Vi är just nu inne i en förändringsresa där du får vara med och bidra med dina erfarenheter. Karlstads Energi AB har långtgående hållbarhetsmål och vi jobbar aktivt med att konvertera bort från fossilolja. Vill du bidra till att göra skillnad på riktigt? Då kommer du trivas hos oss!

Är du vår superkandidat? Sök omedelbart! I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Technogarden. Du ansöker genom att gå in på annonsen eller på technogarden.se. På grund av GDPR kan vi ej ta emot ansökningar via e-post. För mer information om tjänsten, är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Elina Petrakos som nås på 073-148 91 16 eller elina.petrakos@technogarden.se.

Vi arbetar med löpande urval varför tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut, 19 september.

Vi ser fram emot att läsa din ansökan!