Rottneros Bruk

Drifttekniker

Vill du vara en del av ett världsledande specialistföretag? Nu söker Rottneros Bruk en drifttekniker.

Rottneros Bruks hållbara produktion av mekaniska massor i ett 25-tal olika produktvarianter ger det mest kompletta erbjudandet på världsmarknaden.  Under 2021 slogs flera produktionsrekord vid fabriken och under helåret producerades 172 900 ton av de två kategorierna CTMP och slipmassa. Detta gör bruket till en av Europas största producenter av mekanisk avsalumassa.

Om Rollen

I rollen som drifttekniker blir du en nyckelperson inom företaget och den som ansvarar för Rottneros Bruks dagliga uppföljning av den externa rening- och torkprocessen. Du kommer att ha en övergripande roll och fungera som ett stöd till operatörer och driftledare. Till arbetsuppgifterna hör bland annat att övervaka processen, skriva rutiner och instruktioner, rapportera fel och störningar samt att skriva handlingsplaner vid process- och driftstörningar. Du ger förbättringsförslag där du ser flaskhalsar samt är aktivt vid planering, genomförande och uppstart efter underhållsstopp.

Tjänsten omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med placering på Rottneros Bruk i sagolika Sunne.

Om dig

Du har god kännedom om processtyrning från industrin och har eftergymnasial utbildning mot processteknik, driftteknik eller annan teknisk utbildning som bedöms likvärdig. Det är meriterade om du har kunskap om energisystem samt erfarenhet av vattenrening. Som person är du strukturerad och gillar ordning och reda. Du samarbetar gärna med andra för att nå uppsatta mål samt är en engagerad person som gillar att komma med nya idéer och se möjliga vägar framåt. Då rollen innebär varierande arbetsgifter är det viktigt för oss att du kan lyfta blicken och prioritera rätt uppgifter i rätt tid. God datavana är ett krav för rollen.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du delar Rottneros värderingar och att du tillämpar dessa i ditt yrkesutövande: Vi engagerar oss, Vi respekterar alla, Vi är proffs

Vad erbjuder vi?

I vår organisation vill vi vara goda samhällsmedborgare och bedriva en verksamhet med en så minimal miljöpåverkan som möjligt. Vi vill alltid att kunder såväl som personal alltid ska lämna Rottneros med en positiv känsla, och även att vår omvärld ska se oss som ett nytänkande företag som engagerar sig och tar ställning för miljön. På Rottneros Bruk jobbar vi med att vara en trygg och modern arbetsgivare som utvecklas i takt med tiden och värdesätter varje individ.
Vi uppmuntrar mångfald och oliktänkande vilket bygger vår kreativitet och innovationskraft på vägen framåt. Läs mer om oss här.

Övrigt

Placering: Sunne
Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Urval sker löpande.

Vill du veta mer? I denna rekrytering samarbetar Rottneros Bruk med Qtym. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Sara Magnusson, 072-5141822, sara.magnusson@qtym.se  alternativt Julia Låbbman, 073-674 43 30, julia.labbman@qtym.se.

Varmt välkommen med din ansökan som görs via Qtyms hemsida.