Stora Enso Skoghalls bruk

Driftingenjör KM7

Vill du jobba för en hållbar framtid och vara med på en spännande resa? Nu söker Stora Enso flera ingenjörer till Skoghalls Bruk som tillverkar förnybar kartong och är en av världens största producenter av vätskekartong. Ett modernt bruk på en resa in i framtiden, som därför söker nu flera ingenjörer till olika delar av verksamheten.

Divisionen Packaging Materials på Stora Enso har ambitionen att vara världsledande inom den cirkulära ekonomin med högkvalitativa förnybara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Genom att tillgodose behov hos dagens miljömedvetna konsumenter, hjälper Stora Enso kunder och varumärkesägare att hitta det bästa förpackningsmaterialet och ersätta fossilbaserade material med förnybara och återvinningsbara alternativ med lågt klimatavtryck. Det breda urvalet av barriärbeläggningar möjliggör design och optimering av förpackningar för olika krävande användningsområden inom konsumentprodukter och industriella förpackningar.

Stora Enso söker nu Dig som vill arbeta som driftingenjör på kartongmaskinen KM7, har bred kunskap om mekanik, maskiner och maskinkomponenter och som dessutom har en utpräglad laganda.

Vad kommer du att göra?

Som driftingenjör på KM7 kommer du att ha både samordningsansvar och tekniskt ansvar för maskindelar så som vira, press och tork. Du kommer också att driva och ansvara för förbättringsarbete och därför jobba mycket med rotorsaksanalyser genom tvärfunktionellt arbete. Därför är det mycket viktigt att Du brinner för förbättringsarbete, tycker om att arbeta i team och anser att det är en självklarhet att både dela med sig, samt lära dig nytt av vbrukets mycket kompetenta operatörer.

Du kommer att ha ytterst ansvar för maskindelar, ansvara för relevanta företagsmål, driva handlingsplaner och planera underhållsstoppen tillsammans med underhållsavdelningen. Att arbeta med maskintillgänglighet innebär också att tänka i nya banor t ex med utveckling och framtagning av nya beklädnader tillsammans med leverantörer.

Du ingår i ett högpresterande team inom driftledningen och rapporterar till Sektionschef KM7.

Vad behöver du ha med dig i ryggsäcken?

För att lyckas i rollen bör du vara ingenjör inom maskin, process eller liknande, alternativt annan för rollen lämplig utbildning som tillsammans med erfarenhet kan motsvara utbildningskravet.

Du har god förståelse för maskiner, komponenter och hur de samverkar, samt goda kunskaper i svenska och engelska.

Stora Enso fäster stor vikt vid att hitta en medarbetare med rätt personliga egenskaper. För en bra matchning behöver du vara en god relationsskapare och tycka om att arbeta och interagera med såväl kollegor som leverantörer. Du bör även vara strukturerad och analytisk och drivas av att hitta nya, oprövade lösningar på problem som dessutom är energi- och kostnadseffektiva.

Du är prestigelös vilket innebär att du gärna delar med dig men också, minst lika viktigt, lär av andra. Du tar gärna egna initiativ och har modet att ifrågasätta gamla rutiner och instruktioner. Har du tidigare erfarenhet inom pappers- eller kartongtillverkning så ökar dina chanser ytterligare.

I gengäld utlovas en utvecklande tjänst med oanade utvecklingsmöjligheter.

Är du vår superkandidat? Sök omedelbart! I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Technogarden. Du ansöker via technogarden.se. Vi arbetar med löpande urval varför tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. För mer information om tjänsten, är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Marina Olsson som nås på 073-980 83 91 eller marina.olsson@technogarden.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Observera att sista ansökningsdag är satt av Paper Province, för att vårt system kräver ett datum. Datumet stod ej i platsannonsen.