Stora Enso Skoghall

Driftchefer Skoghall Bruk

Vill du arbeta med framtidsinvesteringar, ha varierande uppgifter som uppmuntrar dig lära nya saker och är en engagerade ledare?

Sektion Lut, Energi, Miljö (LEM) söker 3 driftchefer till driftavsnitt Sodapanna 5/Indunstning, Mava/Mixeri och Mottryckskraftverket (MKV). Inom Produktion Massa ingår sektionerna Renseri, Fiber och LEM (Lut, Energi och Miljö). Sektion LEMs daggående driftorganisationen består av sektionschef och tre driftchefer för respektive driftavsnitt enligt nedan.

Sodapanna 5/Indunstning

Sodapanna 5 tillhör kemikalieåtervinningsprocessen och här bränns lut från svartlutindunstning. I förbränningsprocessen producerar pannan högtrycksånga som används för elproduktion och värmning av andra processer i fabriken.

Mava/Mixieri

Mixeriet tillhör kemikalieåtervinningsprocessen. I matarvattenprocessen hanteras vatten av olika slag som behövs i fabriken. Vattenrening hanterar rening av alla avloppsströmmar från fabriken och säkerställer att alla miljökrav efterföljs.

MKV

Mottryckskraftverket består av två fastbränslepannor vars huvudbränsle är bark och biobränsle från skogsindustrin.

Vi erbjuder stimulerande arbetsmiljö i ständig utveckling. Inom Stora Enso står hållbarhet i fokus, och som medarbetare hos oss är du med och bidrar till en hållbar framtid. Skoghall Mill tillhör divisionen Consumer Board som vill vara en global måttstock när det gäller nyfiberbaserad kartong av hög kvalitet. För kunder såsom konverteringsföretag, varumärkesägare och detaljister strävar vi efter att vara förstahandsvalet för våra kunder inom premiumsegmentet för förpackningar och grafisk kartong. Vårt breda urval av kartong och barriärskikt lämpar sig mycket väl för konsumentförpackningar av vätskor, livsmedel, läkemedel och lyxvaror.

Arbetsuppgifter

Driftchefen är personalansvarig för skiftgående operatörer som tillhör driftavsnittet och ansvarig för daglig drift tillsammans med Skiftledare Massa. Du utvecklar personal och process för att tillsammans nå våra högt uppsatta mål inom Säkerhet, Effektivitet, Kvalitet och Kostnad. Driftchefen är med och planerar underhållsinsatser och är en lagspelare som jobbar med sitt team, sina kollegor och eftersträvar standardiserade, effektiva arbetsprocesser.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du högskoleingenjörs- eller gymnasieingenjörsutbildning med lång erfarenhet eller annan utbildning/erfarenhet som kan prövas likvärdig.

Du har körkort, goda datakunskaper, behärskar engelska och viljan att vidareutveckla dig för att upprätthålla erforderlig kompetens. Du har ledarskapserfarenhet, teknisk kompetens och viljan att ta egna beslut, är initiativrik och engagerade i din arbetsuppgift.

Som person är du en stresstålig och engagerade slutförare. Du är strukturerad och har förmåga att skapa engagemang. Dessutom har du intresse för människor, kan agera självständigt och har mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga med såväl interna som externa intressenter. Goda ledaregenskaper är meriterande.

Övrig information

Rekryterande chef Michelle Nylander, +46 73 157 20 16, Michelle.Nylander@storaenso.com, samt HR-chef Per H. Eriksson, +46 72 573 70 06, Per.H.Eriksson@storaenso.com, svarar gärna på dina frågor kring tjänsten. Övriga frågor ställs till rekryteringsspecialist Ulrica Berg Persson, +46 72 186 26 17, Ulrica.BergPersson@storaenso.com .

Välkommen med din ansökan via Stora Ensos online-system, https://www.storaenso.com/en/careers! Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast den 25 augusti 2019. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.

You are the opportunity. Join us.

www.storaenso.com/en/careers

Som en del i bioekonomin är Stora Enso en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Bland våra kunder finns förpackningstillverkare, varumärkesägare, pappers- och kartongtillverkare, förlag och tidningar, detaljhandlare, tryckerier, konverteringsföretag, snickerier och byggföretag.

Våra fiberbaserade material är förnybara och återvinningsbara. Våra produkter erbjuder miljövänliga alternativ till fossilbaserade produkter och andra ej förnybara material. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material idag kan tillverkas av träd imorgon.

Vi gör vårt yttersta för att använda hela trädet till våra produkter samt bioenergi. Vi arbetar för koldioxidneutralitet i vår produktion i så stor utsträckning som det är tekniskt och kommersiellt möjligt. Vi förespråkar och praktiserar ett hållbart skogsbruk och arbetar för att säkerställa att fler träd planteras än vad som avverkas.

Stora Enso har cirka 26 000 medarbetare i över 30 länder. Omsättningen uppgick år 2018 till 10,5 miljarder EUR och det operativa rörelseresultatet till 1,3 miljarder EUR. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki Oy (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm AB (STE A, STE R).

Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Antal jobb: 3