Stora Enso Skoghalls bruk

Digitaliseringsingenjör

Vill du jobba för en hållbar framtid och vara med på en spännande resa? Nu söker Stora Enso flera ingenjörer till Skoghalls Bruk. Här tillverkas förnybar kartong och bruket är en av världens största producenter av vätskekartong. Skoghalls bruk är ett modernt bruk på en resa in i framtiden, och söker därför nu flera ingenjörer till olika delar av verksamheten.

Till vår avdelning Operations Development söker Stora Enso Dig som vill vara med att utveckla och anpassa bruket digitalt i alla tänkbara led.

Divisionen Packaging Materials har ambitionen att vara världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa förnybara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Genom att tillgodose behov hos dagens miljömedvetna konsumenter, hjälper man kunder och varumärkesägare att hitta det bästa förpackningsmaterialet och ersätta fossilbaserade material med förnybara och återvinningsbara alternativ med lågt klimatavtryck. Det breda urvalet av barriärbeläggningar möjliggör design och optimering av förpackningar för olika krävande användningsområden inom konsumentprodukter och industriella förpackningar.

Vad kommer du att göra då?

I rollen som Digitaliseringsingenjör kommer Du inledningsvis att få skapa dig en bild av hur nuvarande dataflöden och processer ser ut, för att i nästa steg, tillsammans med övriga organisationen, ta fram idéer på hur man kan arbeta mer effektivt. Du kommer att vara en nyckelspelare i ett team där processförbättringar med hjälp av digitalisering är fokus och där du kommer vara avgörande för att tolka den data som kommer in samt analysera hur den kan användas. Du kommer att arbeta nära många avdelningar och vara en viktig länk mellan produktion och IT.

Du rapporterar till Avdelningschef Operations Development.

Vad behöver du ha i ryggsäcken?

Du tycker att flödesanalyser, simuleringar och dataanalyser är jätteroligt vilket också gör att du är bra på det. Stora Enso ser gärna att du har ett par års yrkeserfarenhet och framförallt att du är en person som tycker om att tänka nytt och utanför givna ramar. Har du en ingenjörsutbildning inom maskin, fysik, automation, processteknik eller industriell ekonomi tror vi att du har bra förutsättningar, så länge du älskar data och förstår potentialen i det!

Stora Enso fäster stor vikt vid att hitta en medarbetare med rätt personliga egenskaper. Du älskar att hitta samband och strukturer som inte är uppenbara och har förmågan att omsätta din kunskap i praktiken. Då du kommer att interagera med många olika avdelningar och personligheter, ställer det höga krav på din kommunikativa förmåga samt att du behärskar svenska och engelska mycket väl. För att det ska bli en bra matchning behöver du vara strukturerad och analytisk och drivas av att hitta nya, oprövade lösningar på problem.

I gengäld utlovas en kreativ tjänst med både frihet och ansvar samt självklart oanade utvecklingsmöjligheter.

Är du Stora Ensos nya Digitaliseringsingenjör? Vänta inte, sök direkt! I denna rekrytering har arbetsgivaren valt att samarbeta med Technogarden. Du ansöker genom att gå in på technogarden.se. De arbetar med löpande urval varför tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. För mer information om tjänsten, är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Marina Olsson som nås på 073-980 83 91 eller marina.olsson@technogarden.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Observera att sista ansökningsdag är satt av Paper Province, för att vårt system kräver ett datum. Datumet stod ej i platsannonsen.