Rottneros Bruk

Controller

Det perfekta kaffefiltret, det mjuka hushållspappret eller kartongen som håller maten varm har en sak gemensam – produktionen börjar redan i skogen. Vedråvaran är Rottneros viktigaste insatsvara. För att minimera transport och miljöpåverkan köper vi dessutom så stor del av veden som möjligt från brukens närområden.

Rottneros är en fristående producent av marknadsmassa. Koncernen består av moderbolaget Rottneros AB, börsnoterat på Nasdaq Stockholm, med dotterbolagen Rottneros Bruk AB och Vallviks Bruk AB, verksamma inom produktion och försäljning av marknadsmassa. I koncernen ingår även Rottneros Packaging AB som tillverkar fibertråg och råvaruanskaffningsbolaget SIA Rottneros Baltic i Lettland samt skogsaktören Nykvist Skogs AB.

Koncernen har cirka 325 anställda och omsatte cirka 2,4 miljarder kronor under verksamhetsåret 2019.

Se filmen om oss

Vill du arbeta på en arbetsplats med korta beslutsvägar verksam inom en hållbar framtidsbransch?

Vi på Rottneros söker dig som vill ta nästa steg i din karriär och bli en del av oss.

Dina arbetsuppgifter som controller hos oss

Du erbjuds en bred och omväxlande controllertjänst. I denna roll kommer du att vara delaktig i allt från bokslutsarbete och löpande redovisning till planering, styrning och uppföljning. Även försäljningsadministrativa inslag kan bli aktuella. Du blir en viktig kugge i det lokala ekonomiteamet som ansvarar för ekonomiprocesserna inom Rottneros Bruk och Rottneros Packaging. I rollen ingår även att stödja verksamheten med ekonomiska analyser och uppföljningar vilket innebär många kontaktytor med övriga funktioner inom båda enheterna. Tillsammans med koncernens övriga controllers och ekonomer bidrar du till att upprätthålla och förbättra gemensamma processer och interna kontroller.

Din profil

Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning med några års erfarenhet av controllerarbete eller liknande. Ditt arbetssätt kan beskrivas som proaktivt och strukturerat. Du gillar att samarbeta med andra men tar samtidigt gärna egna initiativ. Goda kunskaper i Excel är en förutsättning och har du dessutom tidigare erfarenhet av ekonomisystemen Jeeves och/eller IFS är det meriterande.

Varaktighet

Sex månaders provanställning som övergår i tillsvidareanställning.

Om du har frågor om tjänsten kontakta John Johansson på john.johansson@qtym.se

Sista ansökningsdag är 17 maj.

Välkommen med din ansökan!