Stora Enso AB

Communication Manager

Vill du driva och utveckla kommunikationsarbetet inom en av Stora Ensos större produktionsenheter? Vi söker nu Communication Manager till Skoghalls Bruk. Vi erbjuder stimulerande arbetsmiljö i ständig utveckling. Inom Stora Enso står hållbarhet i fokus, och som medarbetare hos oss är du med och bidrar till en hållbar framtid.

Skoghalls Bruk tillhör divisionen Consumer Board och är en världsledande tillverkare av kartong till livsmedelsförpackningar. Vi strävar efter att vara förstahandsvalet för våra kunder inom premiumsegmentet för förpackningar och grafisk kartong. Vårt breda urval av kartong och barriärskikt lämpar sig mycket väl för konsumentförpackningar av vätskor, livsmedel, läkemedel och lyxvaror.

Arbetsuppgifter

Som Communication Manager driver och utvecklar du brukets kommunikation och ansvarar för strategin för internkommunikation. Arbetet sker i linje med Stora Ensos övergripande kommunikationsstrategi. Du ger råd och stöd inom kommunikation till verksamheten och bidrar till att utveckla organisationens kommunikativa förmåga och kommunikationsplattformar. Rollen omfattar kriskommunikation, proaktivt mediaarbete i lokal- och fackpress samt interna kampanjer och kommunikationsprojekt inom t.ex. säkerhet. Dessutom ingår trycksaksproduktion samt innehållsproduktion för och utveckling av interna kanaler såsom intranät, informationsskärmar och mötesforum.

Du ingår i brukets ledningsgrupp och rapporterar till platschef. Du har också ett nära samarbete med kommunikationsfunktionen inom divisionen samt övriga koncernen. Inom avdelningen finns en ny befattning med fokus på digitala kanaler, friskvård och administrativt stöd, som du är chef för.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du högskoleutbildning inom kommunikation eller motsvarande, kombinerad med erfarenhet av kvalificerat kommunikationsarbete, gärna i en bred roll med både strategiska och operativa arbetsuppgifter. Har du dessutom erfarenhet av ledningsarbete är det meriterande. Du har en förmåga att förklara komplicerade tekniska processer på ett begripligt och inspirerande sätt, behärskar både svenska och engelska och känner dig tryggt i Officepaketet. Har du dessutom erfarenhet av InDesign och Sharepoint är det meriterande.

Med den stora bredden på arbetsuppgifter måste du uppskatta och hantera både strategiskt och operativt kommunikationsarbete. Du är initiativrik och bra på att samarbeta och engagera andra samtidigt som du är mycket självgående och har förmåga att prioritera bland dina arbetsuppgifter.

Övrig information

Rekryterande chef Marie Morin, +46 70 232 42 03, Marie.Morin@storaenso.com och HR-chef Erica Öhman Rohlen, +46 72 151 02 78, erica.ohman.rohlen@storaenso.com, svarar gärna på dina frågor kring tjänsten. Övriga frågor ställs till rekryteringsspecialist Ulrica Berg Persson, +46 72 186 26 17, Ulrica.BergPersson@storaenso.com .

Fackliga företrädare: Sveriges Ingenjörer, Frida Sandin, +46 72 571 47 35; Ledarna, Rickard Frost, +46 70 642 41 05; Unionen, Minus Jonsson, +46 104 6 7 35 66.

Välkommen med din ansökan via Stora Ensos online-system, https://www.storaenso.com/en/careers! Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast den 28 juli 2019. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.

Som en del i bioekonomin är Stora Enso en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Bland våra kunder finns förpackningstillverkare, varumärkesägare, pappers- och kartongtillverkare, förlag och tidningar, detaljhandlare, tryckerier, konverteringsföretag, snickerier och byggföretag.

Våra fiberbaserade material är förnybara och återvinningsbara. Våra produkter erbjuder miljövänliga alternativ till fossilbaserade produkter och andra ej förnybara material. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material idag kan tillverkas av träd imorgon.

Vi gör vårt yttersta för att använda hela trädet till våra produkter samt bioenergi. Vi arbetar för koldioxidneutralitet i vår produktion i så stor utsträckning som det är tekniskt och kommersiellt möjligt. Vi förespråkar och praktiserar ett hållbart skogsbruk och arbetar för att säkerställa att fler träd planteras än vad som avverkas.

Stora Enso har cirka 26 000 medarbetare i över 30 länder. Omsättningen uppgick år 2018 till 10,5 miljarder EUR och det operativa rörelseresultatet till 1,3 miljarder EUR. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki Oy (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm AB (STE A, STE R).

Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.