Stora Enso Skoghalls Bruk

Communication Manager

Stora Enso söker en Communication Manager till bruket i Skoghall. Du kommer att ingå i brukets ledningsgrupp och rapportera till Mill Director. Inom avdelningen finns Communication Support som du är chef för. Bruket hör till divisionen Packaging Materials vars kommunikationsfunktion och nätverk du kommer ha ett nära samarbete med, liksom koncernens kommunikationsavdelning.

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Stora Enso är även en av världens största privata skogsägare. Vi är övertygade om att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd i morgon. Hållbarhetsaspekten är djupt förankrad i vår affärsstrategi och våra ansvarsfulla affärsrutiner.

Karriär för ett bättre klimat. Varje dag. 

Som Communication Manager är ditt jobb att leda och utveckla brukets interna och externa kommunikation, samt kriskommunikationen och varumärket lokalt. Arbetet sker i linje med Stora Ensos och divisionens övergripande kommunikationsstrategi. Du fungerar som rådgivare och ger stöd inom kommunikation till verksamheten samt bidrar till att utveckla organisationens kommunikativa förmåga och kommunikationsplattformar. Rollen omfattar även ansvar för vårt samhällsengagemang och kontakten med arbetsplatsens fritidsförening. Du förväntas arbeta proaktivt med kommunikationen från strategisk till operativ nivå vad gäller medier, sociala medier, internkommunikation och kampanjer för att ge några exempel, där du producerar en stor del av innehållet för olika målgrupper och kanaler. En viktig del i arbetet de kommande åren är att leda kommunikationen kring brukets strategi och utveckling framåt.

Vad vi erbjuder

Vi tror att våra medarbetare är nyckeln till framgång, därför erbjuder vi ett komplett förmånspaket för att engagera våra medarbetare samt möjliggöra professionell utveckling, karriärsteg och välbefinnande. Som medarbetare får du också vara med på resan som Stora Enso är på – att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett tillväxtföretag inom förnybara material – en industri med stor potential som drivs av globala megatrender. Du kommer att arbeta i en uppmuntrande miljö och vi ger dig den hjälp och utbildning du behöver.

Kvalifikationer

Är du den vi söker? För att lyckas i denna roll har du högskoleutbildning inom kommunikation eller motsvarande, kombinerad med erfarenhet av kvalificerat kommunikationsarbete minimum fem år, gärna i en bred roll med både strategiska och operativa arbetsuppgifter. Har du dessutom erfarenhet av ledningsarbete och förändringsledning är det meriterande.

Du har en förmåga att förklara komplicerade tekniska processer på ett begripligt och inspirerande sätt, behärskar både svenska och engelska i tal och skrift. Du har även mycket goda kunskaper i Officepaketet och erfarenhet av Adobepaketet och Sharepoint.

Vidare är det viktigt att du uppskattar bredden av arbetsuppgifter och hanterar både strategiskt och operativt kommunikationsarbete. Du är initiativrik, nätverkande och har lätt för att samarbeta och engagera andra samtidigt som du är mycket självgående och har god förmåga att prioritera bland dina arbetsuppgifter. Denna position kräver vissa resor.

För att fortsätta att driva en stark kultur och implementera vår globala agenda kring förnybara material letar vi hos varje individ efter ett antal beteenden som baseras på våra ledarskapsteman:

• Erbjuda en trygg och inkluderande miljö präglad av mångfald
• Utvecklas till din fulla potential
• Främja kundvärde, prestation och innovation
• Främja ledarskap

Övrig information

Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, ansök så snart som möjligt, dock senast 10 juni 2022. Din ansökan ska innehålla cv och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst.

Rekryterande chef Marie Morin svarar gärna på dina frågor om positionen och nås via 070-232 42 03 eller marie.morin@storaenso.com. Frågor om processen kan ställas till Rekryteringsspecialist Jessica Barse, jessica.barse@storaenso.com. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.

Fackliga företrädare: Sveriges Ingenjörer, Mia Kvarnlöf, 070-236 40 17; Ledarna, Johan Holmberg, 070-633 85 35; Unionen, Minus Jonsson, 070-281 25 66.

Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.

Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.

Divisionen Packaging Materials strävar efter att leda utvecklingen av cirkulära förpackningar och tillhandahålla förpackningsmaterial i premiumkvalitet baserade på nyfiber och återvunnen fiber. Med fokus på dagens miljömedvetna konsumenter hjälper Stora Enso kunderna att ersätta fossilbaserade material med förnybara, återvinningsbara och miljövänliga alternativ för deras dryckes-, livsmedels-, läkemedels- och transportförpackningar. Ett brett sortiment av barriärskikt möjliggör designoptimering för mer krävande slutanvändningsområden.

Våra fiberbaserade produkter är förnybara och återvinningsbara för att motverka klimatförändringar, återställa negativa miljöeffekter samt hjälpa våra kunder att bli mer miljövänliga. Vi har cirka 22 000 medarbetare. Våra aktier är listade på börserna i Helsingfors (STEAV, STERV) och Stockholm (STE A, STE R). Dessutom handlas Stora Enso som depåbevis (ADR) i USA.

Se vår film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t