Stora Enso Skoghalls bruk

CLT operatörer

Till Stora Enso Gruvöns sågverk söker vi nu ett antal CLT operatör. Stora Enso Wood Products tillhandahåller träbaserade produkter och innovativa lösningar för allmänna bygg- och inredningsbehov. I de vidareförädlade produkterna ingår bland annat massiva träelement och husmoduler, träkomponenter och pellets. Ett flertal olika sågade trävaror kompletterar sortimentet. Wood Products har mer än 20 produktionsenheter i Europa och verksamhet över hela världen. Alla produkter är förnybara och tillverkas helt av spårbar europeisk tall eller gran.

Gruvöns Sågverk är placerat i Grums cirka två mil väster om Karlstad. Sågverket har omkring 110 anställda, inbegripande vissa verksamhetsdelar som ligger på entreprenad. Sågverket producerar årligen cirka 350 000m³ och har en vidareförädling i form av pelletstillverkning. Tillsammans med Ala Sågverk i Ljusne bildar vi Stora Enso Timber AB och ingår i Stora Ensos division Wood Products.

Stora Ensos Sågverk i Grums står inför nya spännande utmaningar i en expansiv fas med att möta framtidens krav på hållbara material. Vår nya produktionslinje, CLT behöver rekrytera ytterligare ett antal CLT-operatörer. Vi erbjuder dig möjligheten att vara med och utveckla vår nya CLT linje. Du, tillsammans med kollegor och ledare skapar arbetsklimat och värderingar i nya arbetsprocesser, deltar i att skapa rutiner och bygga en stark grund för att möta efterfrågan av korslaminerat timmer för framtidens husbyggande.

Arbetsuppgifter

I CLT fabriken finns olika arbetsstationer och du kommer till exempel att:

• Arbeta med sortering, fingerskarvning, limning och hyvling

• CNC-bearbeta byggelement enligt kundorder

• Övervaka och arbeta inom hela processen

• Arbeta med förebyggande underhåll av produktionsutrustningen

• Färdigställa produkter i de olika stegen inom tillverkningsprocessen

• Arbeta med stort fokus på kvalitet och mot kundorder.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du gått industritekniskt program motsvarande gymnasienivå eller har annan erfarenhet med teknisk inriktning som kan prövas likvärdig. Det är meriterande om du erfarenhet från processindustri och dessutom har erfarenhet från träindustri och CNC maskiner. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift

Som person är du positiv, engagerad och motiverad. Att arbeta för att nå ett gemensamt resultat är en självklarhet för dig. Du har vana att arbeta inom produktion och vill ha ordning och reda omkring dig. Du har viljan av att ingå i en arbetsprocess, där både process och resultat är av vikt. Du visar respekt för andras synpunkter och har förmågan till att skapa goda relationer. Du är lyhörd, lojal och ärlig i din personlighet. Du kan planera, organisera och utföra arbetet på ett effektivt sätt och prioritera de viktigaste åtgärderna steg för steg.

Vi vill att du har ett genuint intresse att arbeta med förbättringar och alltid med säkerhet högst på agendan, har du arbetet med 5S som ett av verktygen för att uppnå detta är det meriterande. Du ser trä som ett av framtidens byggmaterial och har du erfarenhet av att arbeta med produktion/bygg arbetsuppgifter i kombination med kunskaper i processtyrd tillverkning är detta mycket meriterande.

Övrig information

Rekryterande chef Dan Skogström, +46 76 852 91 27, dan.skogstrom@storaenso.com, svarar gärna på dina frågor kring tjänsten. Frågor kring rekryteringsprocessen ställs till rekryteringsspecialist Madeleine.Leo.ext@storaenso.com. Notera att vi endast accepterar ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.

Fackliga representanter:

Håkan Johansson, GS, +46 72 558 4697,

Henrik Salberg, Unionen, +46 73 038 7762,

Tord Thorin, Ledarna, +46 73 058 1331.

Välkommen med din ansökan via Stora Ensos online-system, https://www.storaenso.com/en/careers/open-positions

Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast den 10 januari 2021. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.

Läs mer här: https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/24429917