Karlstads Energi

Bränslestrateg

Karlstads Energi AB söker en Bränslestrateg.

Som Bränslestrateg har du det övergripande ansvaret över företagets samlade bränsleförsörjning. Du tar fram bränsle- och lagringsstrategier och de planer Karlstads Energi behöver för att nå sina framtida mål. Bränslestrategen driver utvecklingen av bränslesortiment, genom att ha en affärsmässig relation till leverantörerna, driver förhandlingar kring dessa frågor, jobbar i nära samarbete med inköpsavdelningen, upprättar avtal, kontrollerar, planerar, samordnar och följer upp all bränslehantering.

Att resonera och agera utifrån ”just in time” filosofin, är en självklarhet för dig, vilket influerar ditt sätt att arbeta. Du vågar pusha och utmana gamla tankesätt för att nå förbättringar, allt för att optimera och effektivisera bränsleaffären hos Karlstads Energi.

Om dig

För att ta dig an den här rollen behöver du trivas i en strategisk roll, där du kan vara med och påverka. Du trivs i förhandlingssituationer och tänker win-win i allt du gör och drivs av att minska kostnader och göra organisationen mer lönsam.

Du är initiativrik, resultatorienterad och van att sätta dig in i och analysera nya områden för att se förbättringspotential. Du arbetar med stort engagemang och ser verksamheten ur ett helhetsperspektiv. Du är affärsmässig och har en god förmåga att vårda relationer. Genom din kommunikativa sida förmedlar du din kunskap på ett enkelt och pedagogiskt sätt.

Du har en akademisk utbildning, inom skog, produktion, ekonomi eller logistik och har kunskap inom avtalsjuridik samt flerårig erfarenhet av affärsförhandlingar. Det är meriterande om du har erfarenhet från skog-, sågverks- eller energibranschen. Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska är en förutsättning.

Om Karlstads Energi

Karlstads Energi AB är ett helägt kommunalt bolag som erbjuder produkter och tjänster som gör det enklare för kunderna att leva ett mer hållbart liv. De levererar och producerar förnybar värme och el samt ansvarar för återvinning och miljötjänster.

De omsätter cirka 550 GWh biobränsle, vilket omräknat till bränsleved motsvarar ungefär 270000 m3fub. I avfallspannan omsätter de runt 50000 ton avfallsbränsle per år.

Ansök här

I denna rekrytering samarbetar Karlstads Energi med Testhuset. Läs mer och ansök här