Blue Ocean Closures

Blue Ocean Closures söker Produkt-/verktygsdesigner

Blue Ocean Closures behöver stärka teamet med en kreativ konstruktör som brinner för innovation och hållbarhet!

Välkommen att söka tjänsten som produkt/verktygsdesigner (med fokus CAD & konstruktion).

Om tjänsten

Med flera pågående utvecklingsprojekt för några av världens ledande varumärken, söker vi en medarbetare som tillsammans med våra tekniska projektledare jobbar på ett kreativt sätt med unika produkter och verktyg. Du har ett starkt engagemang för hållbarhet i allmänhet och design/konstruktion för ökad hållbarhet i synnerhet. Du kommer att jobba med att realisera helt nya förpackningsprodukter och får vara med om att bidra till en bättre miljö och vår vision om minskade plastföroreningar i världen. Här får du vara kreativ, skissa och teckna nya idéer samt bidra med dina kunskaper inom konstruktion, design och CAD.

Vi erbjuder möjligheten att vara med på en utvecklingsresa och jobba fram innovativa koncept på marknaden tillsammans med världsledande industriella partners och varumärkesägare. Vi är ett nystartat företag med tydliga ambitioner att växa på en global marknad. För oss är en inkluderande miljö och mångfald viktigt och vi vill att du hjälper oss att bygga vidare på detta.

Vi jobbar redan nu i en internationell miljö med engelska som huvudspråk och resor förekommer i tjänsten. Din placering blir i Karlstad eller vid vår produktionsanläggning i Säffle, cirka 40 minuter från Karlstad.

Tjänsten som produkt/verktygsdesigner är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse.

Om dig

Vi tror att du har en universitetsutbildning som högskoleingenjör och kanske är du nyutexaminerad eller har jobbat några år, gärna inom mekanisk konstruktion, produktutveckling eller konstruktion av förpackningar. Du kan uppvisa goda kunskaper i 2D/3D CAD, produktutveckling och god förmåga att samarbeta i projekt.

Vi tror att du är empatisk, har stor integritet, är en duktig teknisk designer och har känsla för processer och detaljer. Eftersom vi är ett litet team som vill växa är det viktigt att du kan fungera med och stärka den lilla gruppen samtidigt som du vill vara med på resan mot ett större företag.

Viktigt för tjänsten är:

* CAD intresse
* Empati och integritet
* Intresse av hållbar teknik och produktion
* Universitets- eller högskoleexamen civilingenjör maskinteknik, teknisk design, förpackningsdesign eller liknade
* Flytande engelska, både i tal och skrift
* Bra på att samarbeta och kommunicera
* B-körkort

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om Blue Ocean Closures AB

Blue Ocean Closures mål är att minska mängden plast i förpackningar. Det gör vi genom att utveckla och producera skruvkorkar och förslutningar i fiber som är helt biobaserade, biologiskt nedbrytbara i hav och natur och möjliga att återvinna fullt ut. Med högt materialkunnande och kostnadseffektiv produktion kan vi erbjuda varumärkesägare på en global marknad möjligheten att ersätta plastkorkar och lock med mer hållbara lösningar som minskar produkternas miljöpåverkan.

Vi vill bygga ett hållbart företag ur alla perspektiv med tydligt socialt ansvarstagande och en inkluderande arbetsmiljö. Mångfald och jämställdhet är grundläggande självklarheter i vår verksamhet. Blue Ocean Closures verkar på en global marknad och värderar högt personer med olika bakgrund i vårt team samt eftersträvar en jämn fördelning mellan kvinnor, män och annan könstillhörighet i alla delar av verksamheten.

För mer information besök https://www.blueoceanclosures.com, ansökan görs här senast den 20 augusti.