BillerudKorsnäs

BillerudKorsnäs söker Inköpsspecialist Sustainable Sourcing & Development

BillerudKorsnäs söker en driven Inköpsspecialist inom området Sustainable Sourcing & Development med placering vid något av bruken (Frövi, Karlsborg, Gruvön, Gävle, Skärblacka) eller huvudkontoret i Solna. Ett självständigt och utvecklande arbete i internationell miljö. Du kommer att få en viktig roll i utvecklingen av hållbarhetsarbetet inom inköpsverksamheten.

BillerudKorsnäs koncerngemensamma inköpsfunktion ansvarar för att på både kort och lång sikt säkerställa kostnadseffektiv och hållbar försörjning av råmaterial, maskiner, material och tjänster. Inköpsfunktionen är organiserad inom tre huvudområden; tvärfunktionella kategoriteam, operativ försörjning och projekt. Målet är lägre kostnader genom kontinuerliga förbättringar, standardisering, samverkan samt leverantörsutveckling.

Om tjänsten
Du kommer inom Inköpsfunktionen ansvara för leverantörsutvärderingar, leverantörsrevisioner, hållbarhetsrapportering, ledningssystem samt att utveckla det kommande leverantörsutvecklingsprogramet. Du agerar huvudrepresentant för Inköpsfunktionen vid certifieringar och kundrevisioner. Arbetet innebär nära samarbete med koncernens Hållbarhetsfunktion och andra berörda funktioner och organisationer. För att lyckas i denna roll krävs en balans mellan hållbarhetsfokus och affärfokus samt en kombination av noggrannhet och utvecklingsvilja. Arbetet förutsätter en del resor till våra produktionsanläggningar och leverantörer. Du rapporterar till chefen för Strategiskt Inköp Produktion & Indirekt.

Kvalifikationer
BillerudKorsnäs söker dig med högskoleutbildning inom teknik eller ekonomi. Det förutsätts att du har ett starkt hållbarhetsintresse samt ett intresse för affärer. Förmodligen har du jobbat några år inom en kvalificerad internationell inköps- eller säljorganisation. Du känner nu att du vill kombinera denna erfarenhet med en mer framåtblickande möjlighet att påverka både BillerudKorsnäs och dess leverantörer mot en mer hållbar värld, och du vet att störst utväxling på detta arbete erhålls om det även bidrar till ökad lönsamhet. God vana av hållbarhetsarbete, analyser, utvärderingar, IT-verktyg och en förmåga att förstå komplexa processer är ett krav. Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är en förutsättning, och erfarenhet av arbete i global miljö är meriterande.

Personliga egenskaper
Arbetet som Inköpsspecialist för Sustainable Sourcing & Development förutsätter mycket kontakter både externt och internt, vilket innebär att du är utåtriktad och har god förmåga att interagera och kommunicera med andra människor. För att vara framgångsrik krävs att du är drivande, proaktiv och affärsmässig. Du som söker är strukturerad, noggrann, analytisk och förändringsbenägen. Du kommer att trivas och utvecklas om du delar värdegrunden: tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. Det läggs mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper, värderingar och din förmåga att nå resultat.

BillerudKorsnäs eftersträvar mångfald på arbetsplatsen!

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är Du välkommen att kontakta Roland Carlsson, Inköpsdirektör på telefon 08-553 335 28.

Rekryteringen sker löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Välkommen med din ansökan senast den 18 mars.

Klicka här för att söka tjänsten!