BillerudKorsnäs

BillerudKorsnäs söker Inköpschef Material & Tjänsteförsörjning

Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? BillerudKornäs rekryterar nu en Inköpschef Material & Tjänsteförsörjning!

BillerudKorsnäs koncerngemensamma inköpsfunktion ansvarar för att på både kort och lång sikt säkerställa kostnadseffektiv och hållbar försörjning av material, maskiner/utrustning och tjänster. Inköpsfunktionen är organiserad inom tre huvudområden: strategiskt inköp, operativ försörjning och projektinköp. Målet är lägre kostnader genom kontinuerliga förbättringar, standardisering samt leverantörsutveckling.

Nu söker BillerudKorsnäs en erfaren och driven chef för operativ försörjning till någon av verksamhetsorterna (Frövi, Gruvön, Gävle, Karlsborg, Skärblacka eller Solna). Ett självständigt och utvecklande arbete i internationell miljö, där du får en betydande roll i den fortsatta utvecklingen av inköpsverksamheten.

Om tjänsten
Du kommer leda och utveckla ett koncerngemensamt inköpsteam om totalt 15 personer med fokus på orderberedning, leveransplanering/bevakning, förrådsoptimering samt lokala upphandlingar. Funktionen är viktig för fabrikernas kontinuerliga drift och kräver god kommunikation samt brett kontaktnät med internkunder, leverantörer och övriga inköpskollegor. Rollen medför regelbundna resor till de 5 svenska bruken där personalen är stationerad. Därtill spelar du en central roll i samordningen och utvecklingen av den koncerngemensamma inköpsfunktionen.

För att lyckas i befattningen krävs ett brett inköps- och logistikkunnande, väl utvecklad samarbetsförmåga samt mycket goda ledaregenskaper. Du ingår i ledningsgruppen för koncerns inköpsfunktion och rapporterar till inköpsdirektören.

Kvalifikationer
Avslutad högskole- eller universitetsutbildning inom teknik eller ekonomi alternativt motsvarande likvärdig utbildning. Dokumenterad erfarenhet av att vara ledare, driva förändringsarbete och av inköps/logistikarbete inom industri. Stor kunskap och intresse av operativa inköpsprocesser och funktionalitet i inköpssystem. Erfaren förhandlare med kunskaper inom avtalsrätt. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
Arbetet som Chef för Material- och Tjänsteförsörjningen förutsätter omfattande kontakter både externt och internt, vilket innebär att du är utåtriktad och har hög integritet samt en mycket god förmåga att interagera och kommunicera med andra människor. Du som söker är proaktiv, lösningsorienterad, affärsintresserad, förändringsbenägen och har en väl utvecklad planerings- och prioriteringsförmåga. Du har ett genuint intresse av att utveckla människor och för den verksamhet du engagerar dig i. Din personlighet och ditt beteende samspelar med BillerudKorsnäs värderingar: Tänka nytt, känna ansvar, samarbeta och skapa värde.

BillerudKorsnäs eftersträvar mångfald på arbetsplatsen!

Kontakt
Vill Du veta mer om tjänsten är Du välkommen att kontakta Roland Carlsson, Inköpsdirektör på telefon 08-553 335 28.

Rekryteringen sker löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum som är den 17:e mars!

Klicka här för att söka tjänsten!