BillerudKorsnäs

BillerudKorsnäs söker Chef Strategiskt inköp Underhåll

Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? BillerudKorsnäs söker nu en erfaren och driven chef för Strategiskt inköp Underhåll till någon av sina verksamhetsorter (Frövi, Gruvön, Gävle, Karlsborg, Skärblacka eller Solna). Ett självständigt och utvecklande arbete i internationell miljö, där du får en betydande roll den fortsatta utvecklingen av inköpsverksamheten.

BillerudKorsnäs koncerngemensamma inköpsfunktion ansvarar för att på både kort och lång sikt säkerställa kostnadseffektiv och hållbar försörjning av material, maskiner/utrustning och tjänster. Vår inköpsfunktion är organiserad inom tre huvudområden: strategiskt inköp, operativ försörjning och projektinköp. Målet är lägre kostnader genom kontinuerliga förbättringar, standardisering samt leverantörsutveckling.

Om tjänsten
Du kommer leda och utveckla ett koncerngemensamt inköpsteam om totalt sex personer med fokus på strategier, riskhantering, kontinuerligt förbättringsarbete, förhandlingar samt implementera hållbara och kostnadseffektiva ramavtal inom underhållskategorierna. Funktionen är mycket viktig för fabrikernas kontinuerliga drift & kostnadseffektivitet och kräver god kommunikation samt brett kontaktnät med olika ledningsgrupper, internkunder, leverantörer och övriga inköpskollegor. Rollen medför regelbundna resor till den fem bruken där personalen är stationerad. Därtill spelar du en central roll i samordningen och utvecklingen av den koncerngemensamma inköpsfunktionen.

För att lyckas i befattningen krävs ett bred och djup inköps- och förhandlingsvana, väl utvecklad samarbetsförmåga samt mycket goda kommunikation- och ledaregenskaper. Du ingår i ledningsgruppen för koncerns inköpsfunktion och rapporterar till inköpsdirektören.

Kvalifikationer
Avslutad högskole- eller universitetsutbildning inom teknik eller ekonomi alternativt motsvarande likvärdig utbildning. Dokumenterad erfarenhet från industri av att leda kvalificerat strategiskt inköpsarbete i internationell miljö. Stor kunskap och intresse av BillerudKorsnäs verksamhet, förändringsledning och marknaden. Mycket erfaren förhandlare med goda kunskaper inom avtalsrätt. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
Arbetet som Chef för Strategiskt inköp Underhåll förutsätter omfattande kontakter både externt och internt, vilket innebär att du är utåtriktad och har hög integritet samt en mycket god förmåga att interagera och kommunicera med andra människor. Du som söker är proaktiv, lösningsorienterad, förändringsbenägen och har en väl utvecklat strategiskt affärssinne. Du har ett genuint intresse av att utveckla människor och för den verksamhet du engagerar dig i. Din personlighet och ditt beteende samspelar med BillerudKorsnäs värderingar: Tänka nytt, känna ansvar, samarbeta och skapa värde.

Kontakt
Vill Du veta mer om tjänsten är Du välkommen att kontakta Roland Carlsson, Inköpsdirektör på telefon 08-553 335 28.

Vi rekryterar löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Välkommen med din ansökan senast den 17 mars.

Klicka här för att söka tjänsten!