Karlstad Energi AB

Avdelningschef för Energiproduktion

Karlstads Energi AB erbjuder produkter och tjänster som gör det enklare för våra kunder att leva ett mer hållbart liv. Vi levererar och producerar förnybar värme och el samt ansvarar för återvinning och miljötjänster. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi verksamheten för att vara hållbara, nära och framåt. Bland våra 150 medarbetare finns många olika kompetenser, till exempel projektledning, affärs- och verksamhetsutveckling, underhåll, drift och miljökunskap. Karlstads Energi AB är ett helägt kommunalt bolag som omsätter cirka en miljard kronor varje år.

Om tjänsten

Din roll som avdelningschef för energiproduktion innebär att du har det övergripande ansvaret för förvaltning, utveckling, drift och underhåll av bolagets energiproduktionsanläggningar. Nyckelord för verksamheten är hög tillgänglighet, driftoptimering, prestanda, säkerhet och kostnadseffektivitet. Bolaget och avdelningen genomgår ett förändringsarbete med målbild mot 2025.

Som avdelningschef och del av bolagets ledningsgrupp kommer du att ha en huvudroll i detta arbete. Du rapporterar direkt till vd. Du leder arbetet med utveckling av strategisk tillgångsförvaltning för energiproduktionsanläggningarna samt de förändringar i arbetssätt och organisation detta medför.

Som avdelningschef har du personal- och budgetansvar samt arbetar med strategiska investeringar, upphandlingar, avtal, ekonomiska och operativa frågor. På din avdelning arbetar drygt 50 personer där de flesta arbetar i en industriell miljö. Din roll innebär ett aktivt ledarskap där du inspirerar och utvecklar din personal. Du leder arbetsmiljöarbetet inom verksamheten.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid.

Om dig

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning med teknisk inriktning. Du har en gedigen produktionsbakgrund inom energibranschen eller processindustri och kan visa bra resultat från tidigare uppdrag att leda en produktionsorganisation. Det är också viktigt att du tidigare har haft chefsansvar på ledningsnivå och är van att leda via underchefer.

Du har också erfarenhet att utveckla verksamheter och medarbetare för att uppnå uppsatta mål. Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer att ske innan anställning.

Som person är du strategisk, drivande och utvecklingsorienterad. Du är strukturerad, har ett öppet och positivt förhållningssätt och bidrar till vår vision om att ha Sveriges mest engagerade medarbetare och Sveriges mest nöjda kunder.

Tjänsten innebär många externa och interna kontakter vilket innebär att du har lätt för att skapa och bibehålla relationer samt har en god kommunikativ förmåga.

Om processen

I denna rekrytering samarbetar Karlstads Energi med Testhuset. Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Åse Granfeldt på 070 220 62 60, ase.granfeldt@testhuset.com eller Andrea Elfman på 073 509 38 66, andrea.elfman@testhuset.com på Testhuset.

Välkommen med din ansökan senast den tredje maj.