Karlstad Energi AB

Avdelningschef för återvinning och miljötjänster

Karlstads Energi AB erbjuder produkter och tjänster som gör det enklare för våra kunder att leva ett mer hållbart liv. Vi levererar och producerar förnybar värme och el samt ansvarar för återvinning och miljötjänster. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi verksamheten för att vara hållbara, nära och framåt.

Bland våra 150 medarbetare finns många olika kompetenser, till exempel projektledning, affärs- och verksamhetsutveckling, underhåll, drift och miljökunskap. Karlstads Energi AB är ett helägt kommunalt bolag som omsätter cirka en miljard kronor varje år.

Om tjänsten

Som ansvarig chef för återvinning och miljötjänster arbetar du både med drift och utvecklingsfrågor för avfall- och återvinningsverksamhet. Ansvarsområdet omfattar den kommunala renhållningskyldigheten, deponiverksamhet, leverans av kommersiella återvinningstjänster samt utveckling av nya produkter och tjänster för våra kunder. Som avdelningschef har du personal- och budgetansvar samt arbetar med strategiska investeringar och operativa frågor.

För att ligga i framkant i denna snabba utveckling som sker inom området leder du verksamheten i ett nära samarbete med medarbetare och intressenter utifrån lagstadgade krav och våra kunders förväntningar. Du är väl insatt i aktuella miljöfrågor och deltar aktivt i upphandlingar, avtalsfrågor och ekonomiska utredningar.

Du rapporterar till vd och ingår i bolagets ledningsgrupp. På din avdelning arbetar cirka 50 personer. Arbetet har stort fokus på hållbarhet ur ett samhällsperspektiv och du leder därför verksamheten i enlighet med uppsatta mål och riktlinjer. Viktigt är även att samverka med andra kommuner och verksamheter, för att fortsätta ligga i framkant.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid.

Om dig

Vi söker dig med relevant utbildning inom exempelvis teknik och miljö. Du har tidigare arbetat inom offentlig verksamhet och har minst fem års ledarerfarenhet, både ur ett strategiskt och operativt perspektiv och det är meriterande om du har erfarenhet av renhållningsfrågor.

Som person är du strategisk, drivande och utvecklingsorienterad. Du är strukturerad, har ett öppet och positivt förhållningssätt och bidrar till vår vision om att ha Sveriges mest engagerade medarbetare och Sveriges mest nöjda kunder. Tjänsten innebär många externa och interna kontakter vilket innebär att du har lätt för att skapa och bibehålla relationer samt har en god kommunikativ förmåga.

Om processen

I denna rekrytering samarbetar Karlstads Energi med Testhuset. Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Åse Granfeldt, 070 220 62 60, ase.granfeldt@testhuset.com eller Andra Elfman, 073 509 38 66, andrea.elfman@testhuset.com på Testhuset.

Om anställningen

  • Lön enligt överenskommelse
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Heltid
  • Anställningstid enligt överenskommelse

 

Välkommen med din ansökan senast den 13 april.