Stora Enso Skoghalls bruk

Automationstekniker med inriktning instrument

Vi söker en Automationstekniker till vårt team i Skoghall. Du kommer att arbeta i divisionen Packaging Materials och rapportera till Arbetsledare Automation Massa.

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Stora Enso är även en av världens största privata skogsägare. Vi är övertygade om att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd i morgon. Hållbarhetsaspekten är djupt förankrad i vår affärsstrategi och våra ansvarsfulla affärsrutiner.

Karriär för ett bättre klimat. Varje dag.

Som Automationstekniker ansvarar du för underhåll när det gäller instrument styr och reglerteknik inom automation. Du utför förebyggande och avhjälpande underhåll främst på sulfatfabriken. Du kommer även arbeta utefter avdelningens rutiner och oavsett arbetsuppgift så ligger ditt fokus på ansvar och säkerhet, både när det gäller arbetsmiljö samt hantering. Tillsammans med dina kollegor utgör du en mycket viktig kugge för företagets framgång. Vidare säkerställer du att övriga lokala föreskrifter följs.

Vad vi erbjuder

Med våra värderingar ”Lead and Do what’s right” strävar vi efter att föregå med gott exempel i alla aspekter av vår egen verksamhet såväl som i hållbarhet. Vi vågar ta initiativet och hela tiden ställa oss frågan vad mer vi kan göra, vad vi kan göra bättre. Som Mekaniker, kommer du ges möjligheten att ingå i ett sammansvetsat team som har en mycket betydande roll för att produktionen på Stora Enso Packaging fungerar störningsfritt.

En arbetsdag hos oss består i huvudsak av planerade och schemalagda arbeten ute på bruket, men du kommer även arbeta med akuta ärenden. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att arbeta med underhåll när det gäller instrument och reglerteknisk utrustning inom Automation. I arbetet ingår även att ge service till driftorganisationen genom förebyggande och avhjälpande underhåll inom sulfatfabriken på el och automationsutrustningar. Du kommer även att få delta i projekt där du ingår som teknisk kunnig och deltar i utcheckningar.

Kvalifikationer

Är du den vi söker? För att lyckas i denna roll krävs minimum en teknisk gymnasieutbildning med betoning på el. Vi tror du har en utbildning inom elprogrammet alternativt YH-utbildning med inriktning el eller styr-, och reglerteknik. Tidigare erfarenhet från processindustrin och underhållsarbete är meriterande. Vi är särskilt intresserade av personer med erfarenhet från liknande industrier och som har arbetat med felsökning, kalibrering och utbyte av instrumentutrustning. Viss skiftgång kan förekomma.

Vi söker dig som är engagerad, nyfiken och motiverad av att komma med förbättringsförslag inom arbetsgruppen. Som person har du stort intresse för teknik och en drivkraft att utvecklas. För att klara av jobbet behöver du ha goda IT-kunskaper samt behärska svenska, i både tal och skrift. Du behöver även kunna göra dig förstådd på engelska och kunna ta in engelsk information.

Slutligen värdesätter vi att du är en noggrann och säkerhetsmedveten person som är självgående vid behov men som också har en hög social kompetens som samarbetar väl i team tillsammans med andra.

Vår kultur och vårt arbete mot en mer hållbar framtid baseras på följande teman vilka, vi hoppas, att du också kan identifiera dig med:

  • Skapa kundvärde; Visar en drivkraft att skapa värde för våra kunder genom att förstå deras behov och vår kapacitet.
  • Främja affärsresultat; Visar förmåga att omsätta strategi i handling genom att fatta beslut, skapa resultat och proaktivt söka nya affärsmöjligheter.
  • Gör det rätta; Efterlever och står upp för våra värderingar. Behandlar alla rättvist och respektfullt och agerar med integritet i enlighet med vår uppförandekod.
  • Inspirera och motivera; Inspirerar och motiverar genom att visa en tydlig riktning mot en attraktiv framtid, med tydlighet och stöd längs vägen.
  • Mångfald; Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande

Övrig information

Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast 26 juni 2022. Din ansökan skall innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst.

Rekryterande chef Marcus Pettersson, 072-547 24 47, marcus.j.pettersson@storaenso.com svarar gärna på dina frågor om positionen. Frågor om processen kan ställas till Rekryteringsspecialist Jessica Barse, jessica.barse@storaenso.com Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.

Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.

Divisionen Packaging Materials strävar efter att leda utvecklingen av cirkulära förpackningar och tillhandahålla förpackningsmaterial i premiumkvalitet baserade på nyfiber och återvunnen fiber. Med fokus på dagens miljömedvetna konsumenter hjälper Stora Enso kunderna att ersätta fossilbaserade material med förnybara, återvinningsbara och miljövänliga alternativ för deras dryckes-, livsmedels-, läkemedels- och transportförpackningar. Ett brett sortiment av barriärskikt möjliggör designoptimering för mer krävande slutanvändningsområden.

Se vår film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t