Stora Enso Skoghalls bruk

Automationstekniker inom instrument

Stora Enso Packaging Materials i Skoghall söker nu efter en driven och självgående automationstekniker.

Divisionen Packaging Materials är världsledande inom den cirkulära ekonomin med högkvalitativa, förnybara och återvinningsbara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Med fokus på dagens miljömedvetna konsumenter hjälper företaget sina kunder att ersätta fossilbaserade material med förnybara, återvinningsbara och miljövänliga alternativ för deras dryckes-, livsmedels-, läkemedels- och transportförpackningar. Ett brett sortiment av barriärskikt möjliggör designoptimering för mer krävande slutanvändningsområden.

Arbetsuppgifter

Som automationstekniker med inriktning instrument kommer du främst arbeta på Sulfatfabriken. Tillsammans med dina kollegor utgör du en mycket viktig kugge för företagets framgång.

En arbetsdag hos Stora Enso består i huvudsak av planerade och schemalagda arbeten ute på bruket men du kommer även arbeta med akuta ärenden. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att arbeta med underhåll när det gäller instrument och reglerteknisk utrustning inom Automation. I arbetet ingår även att ge service till driftorganisationen genom förebyggande och avhjälpande underhåll inom sulfatfabriken på el och automationsutrustningar.

Du kommer även att få delta i projekt där du ingår som teknisk kunnig och deltar i utcheckningar.

Låter det spännande? Läs vidare och se om det är just dig Stora Enso söker!

Kvalifikationer

För att klara av jobbet krävs minimum en teknisk gymnasieutbildning med betoning på el. Stora Enso tror du har en utbildning inom elprogrammet alternativt YH-utbildning med inriktning el eller styr-, och reglerteknik. Tidigare erfarenhet från processindustrin och underhållsarbete är meriterande. Stora Enso är särskilt intresserade av personer med erfarenhet från liknande industrier och som har arbetat med felsökning, kalibrering och utbyte av instrumentutrustning. Viss skiftgång kan förekomma.

Företaget söker dig som är kreativ, nyfiken och intresserad av att komma med förbättringsförslag inom arbetsgruppen. Du kan jobba både i grupp och individuellt och är engagerad. Som person har du stort intresse för teknik och en drivkraft att få utvecklas. Om du har rätta viljan och engagemanget så har du stora möjligheter att gå långt och smälta bra in i gruppen. För att klara av jobbet så måste du ha goda IT-kunskaper samt behärska svenska, i både tal och skrift. Kunskaper i engelska är meriterande.

Läs mer och ansök här