Nordic Paper

Automationstekniker

Nordic Paper är en papperskoncern belägen i natursköna Värmland samt i Norge. Nordic Paper har produktionsenheter på fyra orter, Bäckhammar, Säffle, Åmotfors och Greåker i Norge. Huvudkontoret finns från årsskiftet i Karlstad. Nu söker Nordic Paper en automationstekniker till bruket i Bäckhmammar.

Efterfrågan på pappersbaserade produkter ökar ständigt. Överallt försöker man finna alternativ till framförallt plast, för att skapa en hållbar framtid för kommande generationer. Nordic Paper är ett av de ledande företagen inom kraftpapper och Natural Greaseproof för olika applikationer.

Arbetsuppgifter

Som automationstekniker kommer du att arbeta över hela bruket och tillsammans med dina kollegor utgör du en mycket viktig medspelare för brukets framgång.

En arbetsdag består till största del av planerade arbeten ute på bruket, men du kommer även få arbeta med akuta ärenden. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer också bestå av underhåll av elektrisk styr-, driv, och reglerutrustning inom automation. I arbetet ingår även att bistå med service till driftorganisationen genom förebyggande underhåll och nya investeringar.

Kvalifikationer

För att klara av jobbet krävs lägst en teknisk gymnasieutbildning med betoning på el. Nordic Paper ser gärna du har en utbildning inom elprogrammet alternativt en YH-utbildning med inriktning mot automation eller styr-, och reglerteknik. Tidigare erfarenhet från processindustri paper och cellulosa är meriterande. Nordic Paper är särskilt intresserade av personer med erfarenhet från liknande fabriker och som har arbetat med metodisk felsökning på processutrustning, ställverk, frekvensomriktare elmotorer, ventiler mm.

Nordic Paper söker dig som är kreativ, nyfiken och intresserad och som person har du stort intresse för teknik och en drivkraft att få utvecklas. För att klara av jobbet så måste du ha goda kunskaper i PLC-programmering, gärna med utrustning från Simatic S7 / ABB 800 XA / AC 450.

Du skall behärska svenska, i både tal och skrift. Kunskaper i engelska är meriterande.

Körkort är ett krav då beredskap ingår i tjänsten.

Information om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidaretjänst med placeringsort i Bäckhammar, utanför Kristinehamn. Vid frågor om tjänsten; kontakta El & Automationschef: Magnus Karlsson Tfn 0730 85 15 30 eller magnus.karlsson2@nordic-paper.com.

Frågor kring rekryteringsprocessen besvaras av HR specialist Catrin Widmark 070 – 101 58 44 eller catrin.widmark@nordic-paper.com.