ÅF Pöyry

Automationsingenjör

Är du driftig, initiativtagande och en bra lagspelare med social kompetens? Kan du mycket om automation och programmering men har fortfarande viljan och intresset att lära dig mer? ÅF Pöyry har jobbet för just dig!

Sektionen för El Instrument och Automation på ÅF Pöyry i Karlstad välkomnar nu dig med flerårig erfarenhet av automation och programmering och som är nyfiken på nya utmaningar i rollen som konsult! “Det här är en sektion som kämpar för en bra blandning av kompetenser och profiler för bästa trivsel och resultat. Vi är ett gäng nyfikna, modiga, hängivna lagspelare som är måna om att vi alla mår bra och fungerar ihop vilket i sin tur ger resultat.” Som automationsingenjör kommer du att ingå i en sektion som består av olika kompetensprofiler; Instrument-, Automations- och Elingenjörer.

Som automationsingenjör på ÅF Pöyry har du möjligheten att arbeta i intressanta projekt mot olika typer av verksamheter och kunder. Du kommer att jobba med utförandet i projekt samt stöd till kunders dagliga verksamhet och i rollen ingår metodisk felsökning och programmering i PLC/SCADA/DCS. Kunskap inom maskinsäkerhet är meriterande då det är en viktig naturlig del av ditt arbete. Du får chansen att följa projektens gång från idé till driftsatt anläggning för olika kunder. I vissa projekt följer du kundens standard och i andra fall är det du som sätter standarden. Att hjälpa kunder med både akuta och långsiktiga problem/möjligheter är något som du tycker om och motiveras av.

Projekten sker både in-house på ÅF Pöyrys kontor i Karlstad samt ute hos kunder, i första hand i regionen men en del kunder finns också i övriga Sverige. Vi jobbar även i projekt utomlands. Hos oss ges du möjligheten att snabbt bygga på din erfarenhets- och kunskapsbank tack vare projekt med olika kunder och samarbeten. Du kommer både kunna fördjupa dig i och bredda din kompetens som konsult på ÅF Pöyry!

Hoppas du vill bli en av oss!

Utöver spännande kunder och utmanande uppdrag kan vi även locka dig med alla fördelar det innebär att arbeta för en arbetsgivare som aktivt satsar på din utveckling och trivsel. Kontinuerliga utvecklingssamtal, interna utbildningar och utvecklingsmöjligheter, sociala aktiviteter, förmånsportal, trivselföreningar och kanske främst av allt riktigt härliga kollegor.

Vem är du?

För att lyckas bra i rollen ser vi att du är utbildad civil- eller högskoleingenjör alternativt har gått elprogram/automationsprogram på gymnasienivå med utökad YH-utbildning inom automation. Du har flera års arbetslivserfarenhet av både lågnivå och högnivåprogrammering inom PLC, HMI eller SCADA. Vi värderar även erfarenhet av säkerhets PLC högt.

Vi har förmånen att samarbeta med ÅF Pöyry kollegor på andra orter samt även delta vid anläggningars utcheckning och driftsättning vilket gör att resor kommer vara en naturlig del i din roll. Vi ställer på grund av detta krav på B-körkort. I rollen kommer du även ha kontakt med olika kunder samt leverantörer och du behöver därför ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

För att trivas i rollen som automationsingenjör är du kontaktsökande och trivs med att samarbeta med andra. Din lyhörda och nyfikna sida gör att du snabbt tar till dig ny kunskap och du lär dig gärna av dina kollegor.

Nyfiken på att veta mer?

Skicka in din ansökan redan idag, rekryteringen sker löpande. Ser fram emot din ansökan!

ÅF Pöyry erbjuder

Vi vill vara din ideala arbetsgivare, oavsett fas i livet. Vi förstår vikten av en balans mellan privatliv och arbete. Eftersom vi tror att du presterar bättre om du har ett roligt liv, får du som konsult på ÅF Pöyry möjligheten att arbeta med spännande uppdrag och utvecklas i ditt yrke. Du får även möjlighet att delta i gemensamma aktiviteter så som afterwork, sektionsträffar och idrottsaktiviteter.

Just nu söker vi marknadens vassaste kompetens som tillsammans med oss vill skapa framtidens samhälle. Vi hoppas också att du kommer lära dig lika mycket av oss som vi kommer göra av dig.

Om företaget

ÅF Pöyry är ett ledande internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi skapar lösningar åt våra kunder utifrån ett hållbarhetsperspektiv och globala trender såsom urbanisering och digitalisering. Vi är mer än 16 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri och energi som arbetar globalt för att skapa hållbara lösningar för nästa generation.

Making Future.

Kontaktuppgifter för frågor

Lottie Lind
Sektionschef
+46 76 943 36 60
lottie.lind@poyry.com