SOMAS

Automationsingenjör

Är du en driven person med ett stort intresse för automation och digitalisering?

SOMAS tillverkar egenkonstruerade ventiler och ställdon i företagets fabrik i Säffle. Försäljning sker till kunder över hela världen via egna lokala kontor samt genom distributörer.
Vårt företag har en organisation som kännetecknas av kvalitet,närhet och hög servicegrad.
Vi bygger goda och långvariga relationer med såväl kunder som leverantörer och medarbetare och ser därför en långsiktighet i våra rekryteringar.

Vi är en organisation som ständigt växer och nu söker vi dig som vill fortsätta växa tillsammans med oss. Kanske befinner du dig i början av karriären och vill utvecklas i en roll där vi ger dig goda förutsättningar att forma projekt utifrån din kompetensoch kunskap. Som automationsingenjör hos oss får du en nyckelfunktion i våra utvecklingsprojekt, med stort fokus på digitalisering kring framtida produkter och tjänster.

Arbetsuppgifter:

Du har i din roll stora möjligheter att påverka din egen utveckling, våra utrustningar samt avdelningens gemensamma arbete.
Du arbetar med el och automation i varierande projekt och är en del av ett team som driver projekt framåt med gemensamma mål.

Dina arbetsuppgifter består bland annat av:

  • Att optimera och förbättra automationskoncept för befintliga och nya produkter ute i vår produktion
  • Att integrera befintliga och nya lösningar
  • Att vara ett stöd för ny produktutveckling
  • Programmering och digitalisering för att utveckla nya förslag inom ditt område som leder till utveckling av vår produktportfölj
  • Utveckling och förebyggande underhåll genom digitalisering

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är högskole- eller civilingenjör, gärna med inriktning mot automation, elektroteknik, IT eller maskin eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
Du har en mycket god datavana tillsammans med goda kunskaper i svenska och engelska i tal såväl som skrift.
Ett stort intresse för automation, programmering och ny teknik är en självklarhet för att lyckas i tjänsten.

Vem är du?

Vi söker dig som är självgående och som vill ha ett omväxlande arbete inom automation. Vi vill att du har ett stort intresse av att modernisera och standardisera, samt att ditt analytiska tankesätt tillsammans med ett sinne för ordning och reda driver dig framåt.
Vi ser gärna att du är prestigelös där du delar med dig av din kunskap och dina idéer för att bidra till vår fortsatta utveckling.

Låter detta intressant? Ansök redan idag!

För ytterligare information är du välkommen att kontakta:
Teknisk Chef: Mathias Häggkvist, tel. 0533-69 17 77
HR ansvarig: Linda Magnusson, tel. 0533-69 17 27