BillerudKorsnäs Gruvöns bruk

Automationselektriker med inriktning instrument

Underhållsavdelningens huvuduppgift är att säkerställa högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. BillerudKorsnäs arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. De söker nu en Automations Elektriker med inriktning instrument till avdelning PS KM7 ELI. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid.

Du kommer att ingå i en grupp med 15 medarbetare bestående av instrumentare och elektriker vars huvudsakliga arbetsuppgift är att utföra förebyggande, avhjälpande samt förbättrande underhållsarbeten på Gruvöns papper/kartong tillverkning. BillerudKorsnäs erbjuder dig ett arbete i stimulerande och utvecklande miljö med utmanande arbetsuppgifter.

Som instrumentare arbetar du både med förebyggande, avhjälpande och förbättrande insatser. Du utför felsökningar, kontroller och reparationer av fältbaserad instrumentutrustning av olika typ/fabrikat, samt utför fortlöpande tillsyn inom området. En annan viktig uppgift är också fortlöpande tillsyn av papper/kartong maskinernas analysinstrumentering för att bidra till att upprätthålla kvaliteten på våra produkter.

I tjänsten ingår också, när tillräcklig erfarenhet uppnåtts, att man vid behov förstärker/täcker upp i vår centrala skift UH styrka samt även vid behov beredskap.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

– Underhåll av fältbaserad instrumentutrustning av olika typ/fabrikat.

– Fortlöpande tillsyn av papper/kartong maskinernas analysinstrumentering.

– Förebyggande rondering samt daglig kontakt med operatörer på aktuellt ansvarsområde.

– Fortlöpande registrering/avrapportering i UH-system.

– Medverka i förbättrings- och projektarbeten.

Kvalifikationer

BillerudKorsnäs söker dig med minst 3 års gymnasial utbildning inom el/automation, alternativt på annat sätt eller genom annan utbildning förvärvat motsvarande kunskaper. De ser gärna att du har erfarenhet av automationsunderhåll inom industrin. Du bör också ha goda kunskaper om elsäkerhet. Kunskaper inom pneumatik och hydraulik är också meriterande (styrning, felsökning mm).

Personliga egenskaper

Eftersom arbetet ställer höga krav på att vara serviceinriktad, ansvarstagande samt samarbetsvillig för att nå bra resultat värdesätts dessa egenskaper högt i urvalsprocessen. Teknikinnehållet är högt samt utvecklingen inom området går fort så företaget ställer krav på att medarbetarna har förmåga samt intresse av att kontinuerligt vidareutbildas inom yrkesområdet. Det är viktigt att hitta medarbetare med rätt kompetens och personliga egenskaper för tjänsten.

Läs mer och ansök här