Ahlstrom-Munksjö

Automationschef

Just nu söker Ahlstrom-Munksjö en Automationschef till el/instrument/automationsavdelningen! Brinner du för att förverkliga idéer? Då kanske du är rätt person.

Ahlstrom-Munksjö är världsledande inom fiberbaserade material och levererar innovativa och hållbara lösningar till sina kunder. Vårt uppdrag är att utöka rollen som fiberbaserade lösningar för en hållbar vardag. Vårt erbjudande inkluderar filtermaterial, släppfodral, material för bearbetning av livsmedel och drycker, dekorpapper, slip- och tejpunderlag, elektrotekniskt papper, glasfibermaterial, medicinska fibermaterial, diagnostik- och energilagringslösningar, samt en rad specialpapper för industri och slutanvändare. Vår årliga nettoomsättning är cirka 2,7 miljarder euro och vi är ca 7 800 anställda. Billingsfors bruk, med drygt 300 anställda, ingår i affärsområdet Industrial Solutions som bl.a. levererar oblekt, miljövänligt tunnpapper till stålindustrin och impregnerat papper, Spantex, till möbelindustri och andra konverteringskunder. Läs mer på www.ahlstrom-munksjo.com.

Arbetsuppgifter

I rollen som Automationschef ansvarar du för ett team på 12 tekniker där kompetens inom el och instrument finns. Gruppen jobbar både med förebyggande och avhjälpande underhåll, och din huvudsakliga roll är att leda, planera och samordna gruppens arbete i fabriken.

Som Automationschef har du daglig kontakt med produktionen med massa- och pappersbruket för att kunna lägga en god planering. Du har fullt personalansvar för ditt team och jobbar proaktivt med att upprätta utvecklingsplaner och mål för avdelningen och dina medarbetare. På Ahlstrom-Munksjö har vi ett gott samarbetsklimat, vilket är något som vi uppmuntrar våra ledare att vårda och förfina.

Vi har ett högt fokus på hälsa och säkerhet i vårt dagliga arbete och du som chef ansvarar för att ha med säkerhet på agendan i möten och samtal med dina medarbetare.

Du rapporterar direkt till tekniska chefen.

Din bakgrund

Vi söker dig som har akademisk bakgrund inom området el/instrument/automation alternativt innehar arbetslivserfarenhet som motsvarar utbildningskravet. Du bör haft någon form av ledarroll tidigare och gärna minst ett par års erfarenhet som el-, eller instrumenttekniker. Du ska behärska både svenska och engelska, i tal och skrift. Har du tidigare erfarenhet av arbete inom underhåll och processindustrin är det starkt meriterande!

Då en stor del av arbetet innebär planering och samordning bör du vara en person som jobbar strukturerat och kan hantera arbetstoppar då och då. Vi arbetar med ständiga förbättringar och för att lyckas i rollen bör du tycka om att ta ansvar och vara öppen för förändringar. Vi tror att du är en person som lätt tar in information och vet hur du ska presentera detta för personalen. Vi ser att du drivs av mål och utveckling, både när det gäller den verksamhet du ansvarar för och människorna i den och att du leder ditt team på ett tydligt, rättvist och coachande sätt.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en arbetsplats där det finns ett starkt engagemang för verksamheten och innehållsrika dagar. Bli en del av en gemenskap som är värdestyrd, omtänksam och som välkomnar mångfald. Vi tror på kraften att arbeta i team för att ge de bästa resultaten, både för bolaget men också för teammedlemmarnas individuella ambitioner. Att få arbeta med produkter som bidrar till en mer hållbar morgondag ser vi som väldigt värdefullt arbete, varje dag. Om hållbarhet är lika viktigt för dig som för oss, då har du hittat rätt!

Är du vår nya kollega? Sök omedelbart! I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Technogarden. Du ansöker genom att gå in på annonsen på technogarden.se. På grund av GDPR kan vi ej ta emot ansökningar via e-post. Vi arbetar med löpande urval varför tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut, 19 september.

För mer information om tjänsten, är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Elina Petrakos som nås på 073–1489116 eller elina.petrakos@technogarden.se

Varmt välkommen med din ansökan!