Technogarden

Automationschef till Outotec i Kil

Technogarden hjälper Outotec Sweden AB i Kil att rekrytera en automationschef.

Outotec Sweden AB i Kil utvecklar, säljer och levererar utrustning för materialhantering till koppar- och nickelförädlare över hela världen. Företaget är beläget i Kil och har ett 20-tal anställda som jobbar med konstruktion och försäljning av egna produkter, inköp, montage, programmering och service. Just nu söker bolaget en operativ automationschef till verksamheten i Kil.

Är du en driven och teknikintresserad person med önskan att tillsammans med Outotecs automationsgrupp utveckla och förädla arbetet inom projekt och eftermarknad? Eller är du en erfaren automationsingenjör som gärna vill ta klivet mot en mer ledande roll? Då är Outotec intresserade av dig!

Dina arbetsuppgifter

I rollen som operativ automationschef leder, följer och utvecklar du arbetet inom el-, instrument- och automationsfrågor i nära samarbete med automationsgruppen.

Automationsgruppen ansvarar för PLC och idrifttagningar av maskinutrustning både i egen verkstad och hos kund. Tjänsten innefattar resor, teknisk dokumentation, utbildning av operatörer, servicebesök och teknisk support både externt och internt. Samtidigt kommer du med din tekniska kompetens vara till stöd i säljprocessen. Vidare ansvarar du för automationsgruppens utveckling av tekniska lösningar och verktyg.

Din bakgrund

Outotec söker dig som har:

  • Teknisk utbildning med relevant inriktning eller har samlat på dig motsvarande kunskapsnivå genom yrkeserfarenhet.
  • Minst 5 års arbetslivserfarenhet inom el-, instrument- och/eller automation
  • Förmåga att uttrycka dig obehindrat i tal och skrift på engelska och svenska
  • B-körkort

För att lyckas i arbetet och trivas hos Outotec bör du gilla internationella affärskontakter och vara en drivande och prestigelös person som lika gärna jobbar självständigt som i grupp. Att du har ett genuint teknikintresse och tycker om att hålla dig uppdaterad inom den tekniska utvecklingen ses som självklart.

Outotec erbjuder

Outotec erbjuder ett stimulerande arbete i ett välmående företag med utvecklingsmöjligheter. Outotec ger dig möjlighet att utveckla kundspecifika lösningar och en bredd som få andra arbetsgivare kan erbjuda. Hos Outotec får du möjligheten att uppleva en inspirerande arbetsmiljö både på eget kontor och ute hos kund.

Ansökan

Då urval kommer att ske löpande välkomnas din ansökan redan idag, dock senast 29 mars 2020. Ansökan till tjänsten sker via denna länk >

I denna rekrytering har Outotec valt att samarbeta med Technogarden. Frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen besvaras därmed av rekryteringskonsult Josefin Reis som nås på 070-286 81 20 eller josefin.reis@technogarden.se.