Nordic Paper

Arbetsmiljöingenjör

Vi är ett expansivt, modernt och spännande pappersbolag med huvudkontor i Bäckhammar i natursköna Värmland och ytterligare produktionsenheter i Säffle, Åmotfors och Greåker i Norge. Våra kunder finns i hela världen.

För närvarande är vi i en intressant utvecklingsfas med nya internationella och börsnoterade ägare, vilket innebär att vi också utvecklar och vidgar vårt arbetsfält.

Vår nuvarande arbetsmiljöingenjör Roger går i pension och vi söker därför hans efterträdare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tillsammans med ledning, chefer och skyddsombud på våra enheter driver du ett strategiskt arbetsmiljöarbete inom Nordic Paper. Du är organisationens stöd inom vårt systematiska arbetsmiljöarbete, skapar rutiner och implementerar nya arbetssätt utifrån lagar och föreskrifter. Du ansvarar för uppföljning av mål och sammanställer nyckeltal inom arbetsmiljö, hälsa och säkerhet.

Som arbetsmiljöingenjör koordinerar du utbildning och introduktion inom arbetsmiljöområdet. Du är också organisationens stöd i vårt avvikelsesystem och koordinerar vårt systematiska brandskyddsarbete och ser till att beredskapsplaner är uppdaterade. Det här innebär att du är en nyckelspelare i projekt, utredningar och fabriksstopp. Kommunikation och samarbete med fabriksledningar, huvudskyddsombud och skyddsombud är ett självklart arbetssätt i denna roll. Arbetsmiljöingenjören rapporterar till produktionsdirektören och har en koncernövergripande roll, därför förekommer kontinuerligt resor i arbetet mellan våra fyra produktionssiter.

Önskvärda kvalifikationer

Vi tror att du har en arbetsmiljöingenjörsutbildning eller en teknisk utbildning med erfarenhet av arbetsmiljö- och säkerhetsarbete, alternativt erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har troligtvis några års erfarenhet från liknande arbete där du tillgodosett dig goda kunskaper om lagstiftning inom arbetsmiljöområdet.

Vi söker dig som med målmedvetenhet och engagemang vill driva och utveckla vårt systematiska arbetsmiljöarbete. I rollen som arbetsmiljöingenjör är samarbete den största nyckeln till framgång, du är därför en person som med lätthet knyter relationer och är en given lagspelare i vårt team inom Nordic Paper!

Rätt person har goda möjligheter till personlig utveckling och ett spännande arbete.

Information om tjänsten

Frågor besvaras av Produktionsdirektör Christian Persson, 070-686 10 98, christian.persson@nordic-paper.com

Skicka gärna din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 9 december 2019.