BillerudKorsnäs

Arbetsmiljöingenjör

På Gruvöns bruk arbetar vi varje dag mot våra mål: En säker arbetsplats där ingen gör sig illa, en stabil produktion med medarbetare som trivs med att tänka nytt, ta ansvar, samarbeta och skapa värde!

Vi söker nu en drivande och kunnig Arbetsmiljöingenjör till avdelningen Risk Management.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Om tjänsten

Vi erbjuder en roll där du utifrån rådande behov kommer att delta på driftsmöten och vara delaktig i det dagliga arbetet runt arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor.
Du är med och utvecklar och informerar om gällande arbetsmiljöfaktorer, lagar- och föreskrifter inom arbetsmiljöområdet.
Vid behov initierar, deltar och genomför arbetsmiljöingenjören skyddsronder, riskbedömningar och utbildningar inom arbetsmiljöområdet.
Du kommer tillsammans med berörda parter att utreda olycksfall och tillbud.

Som arbetsmiljöingenjör har du ett brett kontaktnät inom Gruvöns bruk och i det dagliga arbetet har du kontakt med många av brukets medarbetare.
Du kommer att ha rollen som sakkunnig inom arbetsmiljöområdet i en av brukets ledningsgrupper.

Kvalifikationer

Arbetsmiljöingenjörsutbildning eller utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig. Goda kunskaper i svenska och engelska.

Personliga egenskaper

Du har ett brinnande intresse för en trygg och säker arbetsplats samt förmågan att på ett pedagogiskt sätt kommunicera detta utifrån ett arbetsmiljö- och företagsperspektiv.
Som arbetsmiljöingenjör hos oss har du förmågan att skapa de kontakter som krävs för rollen, för att på så vis se och bidra till att utbildningsbehov, utvecklingsområden och risker åtgärdas.
Du har lätt för att skapa engagemang och driva frågor inom arbetsmiljöområdet.

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Anders Englund, tf. Risk Manager, 0555-41093