Skogsstyrelsen

Arbetsledare till Värmland

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras.

Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service. Regeringen har gett Skogsstyrelsen nytt uppdrag att anställa nyanlända och långtidsarbetslösa inom naturvård och markvård.

Under 2020 ska myndigheten sträva efter att anställa personer för att utföra enklare arbetsuppgifter. Värmlands distrikt kommer att anställa 9 personer.

Vill du bidra till människors utveckling? Söker du ett omväxlande, självständigt och praktiskt arbete i naturen där du samtidigt bidrar till människors utveckling? Är du praktiskt lagd, flexibel och ansvarstagande? Då kan du söka arbetet som arbetsledare hos oss.

Arbetsuppgifter

Som arbetsledare planerar, utvecklar och leder du arbetet för 9 personer fördelat på 2-3 arbetslag som består av nyanlända och långtidsarbetslösa. Grupperna kommer att utgå från Karlstad och Arvika men kommer att arbeta i hela Värmlands län. Du jobbar självständigt utifrån givna ramar. Största delen av arbetet sker i fält och vanliga arbetsuppgifter för arbetslagen kan exempelvis vara att utföra enklare skötselåtgärder i skyddade områden, utmärkning av gränser samt inventeringar av skador kopplade till angrepp av granbarkborre. Du ansvarar för att arbetet utförs med god kvalitet och på ett effektivt sätt.

Arbetet ska planeras så att deltagarna utvecklas och deras olika förmågor tas tillvara och stärks. Därutöver ska du säkerställa att arbetet utförs säkert ur arbetsmiljösynpunkt samt ansvara för viss administration.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbetsledning eller handledning av personer som behöver stort stöd i sin utveckling och hjälp med integrering på arbetsmarknaden. Du har en skoglig eller biologisk grundutbildning alternativt en utbildning inom t.ex. beteendevetenskap, pedagogik eller psykologi.

Erfarenhet av röj- och motorsågsarbete samt arbeten inom skyddade områden som natur- och kulturreservat är meriterande. Det är meriterande om du talar och skriver något mer språk utöver svenska som t.ex. arabiska, engelska.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper som god kommunikations- och samarbetsförmåga samt förmåga att strukturera, organisera och driva arbetet framåt. Du ska trivas med varierande arbetsuppgifter, i första hand utomhus. B-körkort är krav.

Villkor

Visstidsanställning dock längst till och med 2020-11-30. Start efter överenskommelse. Omfattning heltid. Placering vid antingen Karlstad eller Arvika Vi tillämpar individuell lönesättning.

Kontakt

Vid frågor kan du kontakta Bengt Danielsson 054-55 57 05, eller Alf Olofsson 0533-461 77. Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se