Ahlstrom-Munksjö Aspa Bruk

Förstärkning till projektgruppen

Ahlstrom-Munksjö Aspa Bruk står inför en spännande framtid med investeringar, förändrade arbetssätt och generationsväxling. Du får en nyckelroll i utvecklingen av Aspa Bruk och driver på förändringsarbetet tillsammans med erfarna och engagerade medarbetare på en arbetsplats med korta beslutsvägar och där varje person behövs.

Arbetsuppgifter/Ansvar

Som Projektingenjör är Din huvudsakliga arbetsuppgift att leda eller delta i investeringsprojekt. Arbetet innefattar förbättringar och investeringar av varierande omfattning, utredningar samt utveckling av rutiner och arbetssätt. Du kommer att rapportera till vår underhålls och projektchef samt samarbeta med framför allt projektingenjör och andra underhålls och produktionspersonal.

Befattningen innebär ansvar för att projektarbete genomförs enligt fastställda rutiner. I arbetsuppgifterna ingår att ta fram tekniska och ekonomiska underlag för beslut, utarbeta och administrera investeringsförslag samt säkerställa dokumentation.

Göra förstudier, förprojekt och utredningar i syfte att finna tekniska lösningar på problem och potentiella möjligheter.

  • Ta fram investeringskostnadskalkyler och medverka i framtagande av lönsamhetskalkyler eller annat beslutsunderlag.
  • Medverka i framtagande av förfrågningsunderlag, anbudsutvärderingar och upphandlingar.
  • Vara delaktig i att förvalta och utveckla teamets processer och projektmodell.
  • Samordna konsulter och interna resurser, leverantörer och entreprenörer mot en tydlig kravbild och målsättning.

Vi erbjuder dig Hos oss får du möjligheten att möta utmanade uppgifter och bidra i uppbyggandet av en modern organisation. Vi arbetar med hälsa och säkerhet såväl som anläggningstillgänglighet. Investeringar tillsammans med utvecklade arbetsmetoder är exempel på förbättringsåtgärder.

Personlighet och kompetenskrav

Som person är du drivande, ser möjligheter och lösningar samt gillar att jobba i projektteam. Du är en öppen person som vågar ta för sig och du drivs av att arbeta med förbättringar. För att lyckas i tjänsten har du god samarbets- och kommunikationsförmåga samt god administrativ förmåga, är strukturerad och målinriktad.

Vidare ser vi att du har

  • civilingenjörsutbildning Elektronik eller Mekanik eller annan relevant bakgrund
  • erfarenhet av att arbeta i projekt, gärna som projektledare
  • god processkännedom inom sulfatmassatillverkning alternativt annan processindustri är meriterande
  • goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
  • god analytisk förmåga och är noggrann i det du gör
  • kompetens att göra affärsmässiga bedömningar