“Jag fick upp ögonen för pappersindustrin”

Paper Province-resan är en rundtur som arrangeras av oss varje år för att ge våra medlemsföretag och ingenjörsstudenter chansen att mötas och knyta kontakter inför framtiden. ”Resan var en ögonöppnare för vad som finns här i regionen och i pappersindustrin”, säger Maria Grahn.

Maria Grahn läser sista året på högskoleprogrammet i innovationsteknik och design på Karlstads universitet. Om ett par månader tar hon studenten och ska ge sig ut på arbetsmarknaden.

– Det är lite stressande och man vet inte riktigt vilken väg man ska gå. Så den här resan kom väldigt lägligt för mig.

Ändrat uppfattning

Tack vare resan har hon ändrat uppfattning om  pappers- och massaindustrin.

– Den har mer att erbjuda än vad jag såg innan. Det var inte det gråa som jag föreställt mig. Jag har tyckt att det låter tråkigt och inte kunnat se framför mig hur jag som produktutvecklare och designer ska kunna komma in i den branschen.

Åtta företag

Under dagen fick studenterna lyssna på föredrag från åtta av våra medlemsföretag. De flesta talarna var unga ingenjörer som berättade om sitt arbetsliv och vägen dit. Den här gången deltog BTG Instruments, Valmet, Cowi, Sweco, BillerudKorsnäs Gruvöns Bruk,Triton Valsteknik, Rottneros och Stora Enso Skoghalls bruk.

Förutom föredragen bjöds det på rundvandringar, lunch och middag med mingel på Nöjesfabriken.

Positiva kommentarer

Maria Grahn har idel positiva kommentarer om dagen.

– Man fick en inblick i många olika ingenjörsroller. På Stora Enso fick jag se att de håller på med innovation och nya lösningar och det gjorde mig väldigt intresserad. Sweco hade med en trainee som läst en liknande utbildning som jag och hon var ett talande exempel på vilken väg man kan gå. En annan föreläsare hade börjat med maskin och nu jobbade han med marknad. Det var inspirerande att höra att man kan växa i rollen om man känner att man inte passar in från början och ta sig vidare beroende på intresse.

 

Image

Marja Wängestam

Kommunikatör

+46(0)734-22 82 09

marja.wangestam@paperprovince.com