Internationellt pris till Tillväxtmotorn

Värmländska Tillväxtmotorn har vunnit ett internationellt pris för sitt arbete med att hjälpa små och medelstora företag att växa och öka sin tillväxt. Paper Province har stöttat verksamheten och ett av våra medlemsföretag, Ecostrate, har deltagit i projektet.

– I snitt har bolagen ökat sin lönsamhet med 272 procent under två år, och under första året ökade deras skatteinbetalningar med 8,4 miljoner kronor. Hela samhället tjänar på det här, säger Anette Rhudin.

Priset heter European Entreprise Promotion Awards och delades ut under torsdagskvällen i Tallinn. Tillväxtmotorn vann kategorin “Investing in Entrepreneurial Skills”.

“För bra för att bara låta försvinna”

– Anette och Stina Oja har varit oerhört engagerade och de har varit den egentliga motorn i detta genom att agera som en informell styrelse till de 20 företag som deltagit. Projektet har varit en stor succé och det är egentligen alldeles för bra för att bara låta försvinna, säger Carl Zotterman som representerat Paper Province i Tillväxtmotorns styrgrupp.

Projektet går in i sin slutfas nu men det finnsplaner på en fortsättning, kanske på nationell nivå. Anette Rhudin har mött intresse för metoden i andra länder, till exempel Spanien och Italien.

/Robert Rundberget