Information till våra medlemsföretag med anledning av coronaviruset

Coronavisuset fortsätter att påverka samhället på alla nivåer och ny information, nya beslut och stöd i olika former lanseras löpande. Vi på Paper Province bevakar läget och för en dialog med våra medlemmar, Region Värmland, myndigheter, kommuner och andra stödjande aktörer för att se hur vårt kluster på bästa sätt kan bidra.

Vi fokuserar på att hålla igång dialogen mellan våra medlemsföretag och regionala och nationella myndigheter angående hur det rådande läget påverkar vårt kluster. Vi finns också tillgängliga för att stötta er medlemmar med rådgivning, fånga upp behov och möjligheter, förmedla kontakter och guida vidare till rätt stöd. Vi bemannar också Verksamt Värmlands jourtelefon för företag som hamnat i akut kris med anledning av Corona. Läs mer om jourlinjen nedan.

Gå med i vår nya Linkedin-grupp

För att kunna stötta varandra och hålla kontakten i tider då vi inte kan träffas har vi startat en grupp på Linkedin: Medlem i Paper Province. Här kan vi matcha behov och lösningar mellan företag och dela erfarenheter och tips. Kanske behöver du hjälp med något eller sitter på en lösning som kan hjälpa någon annan? Då ska du gå med. Gruppen är bara öppen för våra medlemmar. Gå med nu >

Hör av dig

Våra finansiärer, medlemmar och samarbetspartners är alltid välkomna att höra av sig med frågor. Vi vill gärna att ni berättar om det är något som ni vill att vi ska hjälpa till med. Till exempel om ni behöver råd, om ni har en produkt eller lösning som ni tror kan vara till nytta för någon annan, om ni vill uppmärksamma ett specifikt behov som någon annan i vårt kluster kan tänkas ha en lösning på, eller om ni ser ett behov av att vi faciliterar ett digitalt mötesforum.

Våra kontaktuppgifter hittar du här >

Journummer för den som behöver hjälp och råd

Om ditt företag är drabbat med anledning av Corona så finns stöd och hjälp att få. Ring Verksamt Värmlands jourtelefon för att prata med rådgivare som svarar på dina frågor, informerar om nationella och regionala stödåtgärder och guidar dig rätt. Numret är 010-831 90 50. Öppettiderna är måndag-fredag kl. 9.00-16.00 (lunchstängt mellan kl. 12.00-13.00).

Samlad information för företagare på verksamt.se

Via webbplatsen verksamt.se kan du som är företagare hålla dig uppdaterad om sådant som är viktigt för dig att känna till med anledning av coronaviruset. Där hittar du samlad information från myndigheter och informationen uppdateras löpande.

Fråga experterna på Karlstads universitet om coronakrisen

Karlstads universitet har sammanställt en expertlista över forskare som kan svara på olika frågor om coronavirusets påverkan på samhället. Till exempel om digitalisering av arbetslivet och hur innovation och nya tjänster påverkas av coronakrisen? Läs mer här >

Fler nyttiga länkar

Nationella stödåtgärder på verksamt.se >

Om korttidsarbete >

Samlad information från Skatteverket >

Almi Värmland >

Om annat stöd i Värmland >

Utlysning från Vinnova: Omställning av samhälle, verksamheter och produktion i spåren av coronaepidemin >

Behöver ni snabbt ställa om er verksamhet? Innovation Park erbjuder företagare ett forum för att hitta nya affärsmöjligheter och utvecklingsspår.  Läs mer >

Hjälp och tjänster med koppling till det digitala finns samlat på Compares webb >

Efterlysning: Skänk OH-blad för att hjälpa sjukvården >

Image

Maria Hollander

CEO

+46 (0) 54-24 04 62
+46 (0) 706 21 11 72
m.hollander@paperprovince.com