Hitta finansiering eller idé att investera i

Den 7 november är det dags för A-match – ett investerarforum i Karlstad. Till det söks spännande startup-bolag som vill pitcha sin idé för investerare samt investerare intresserade av spännande lösningar redo för nästa steg. Under tidigare upplagor av A-match har fler än hälften av deltagarna funnit finansiering efter eventet.

Ett av bolagen som tidigare deltagit är Paper Province medlemsföretag Bright Day Graphene. Bolaget De framställer framtidsmaterialet grafen ur skoglig biomassa vilket innebär att de kan erbjuda ett material som i jämförelse med tidigare alternativ är hållbart och förnyelsebart.

Under A-match fick Bright Day Graphene kontakt med investeraren Nina Elmersson från Ekman Invest, vilket några månader senare resulterade i en investering.

— A-match var en väldigt bra upplevelse. Det var vår första investeringsrunda och vi använde pengarna vi tog in för att bygga ett proof of concept. För oss var det bra tajming eftersom vi fick in kapital och kunde bygga upp vår produktionslina under pandemin, säger Malin Alpsten, vd och grundare av Bright Day Graphene.

Ekman Invest har även stöttat bolaget på många andra sätt och Nina Elmersson sitter idag i Bright Day Graphenes styrelse.

– De har varit en jättebra investerare som bidragit med viktig kunskap om den bransch, skogsindustrin, där vi hämtar vår råvara. Det har varit otroligt värdefullt för oss, säger Malin Alpsten.

Coachande stöd

Förutom kontakt med investerare stöttar A-match även bolagen med pitchcoacher som bidrar med kunskap om hur man på bästa sätt presenterar bolaget. Alla som medverkar får med sig en högkvalitativ filminspelning av sin pitch – vilket har ett stort värde i fortsatta kontakter med investerare.

Investera i framtidens hållbara lösningar

Till A-match söks även investerare nyfikna på smarta produkter, tjänster eller lösningar – alla med koppling till hållbarhet. Samtliga bolag som ges möjlighet att pitcha har noggrants valts ut av en jury och anses ha potential att växa till lönsamma företag.

Här hittar du mer information om A-match.

Bolag som önskar delta har till den 7 september på sig att inkomma med en ansökan. Investerare behöver registerna sig men inget sista datum har satts.