Han har Värmland och skogsindustrin i sitt hjärta

Vi fortsätter vår artikelserie om Paper Province styrelse med Fredrik Björck som arbetar som försäljningschef på Andritz. “Värmland är ett globalt tekniknav när det gäller förädling av skog till olika bioprodukter”, säger han.

Det går inte att ta miste på Fredrik Björcks värmlandsengagemang. Född i Karlstad men utflyttad till Hammarö, beskriver han sig själv som en som en familjekär, ”trevlig gubbe” med intresse för sport och matlagning. Utbildad inom Innovation och design på Karlstads Universitet har han varit trakten trogen.

– Det är viktigt för branschaktörer att verka och nätverka i vår region. Vi behöver fler ambassadörer för skogsindustrin, för att förmedla den koncentration av ledande företag vi har i Värmland. Det är en intressant plats att både arbeta och bo på.

Paper Province är ett viktigt nätverk

Han understryker Paper Province viktiga roll som nätverksfrämjare:

– Att vara en del av ett starkt nätverk är väldigt bra för oss på Andritz, det skapar ytterligare kontaktytor gentemot våra leverantörer, partners och kunder, säger han.

När det kommer till att lokalt arbeta för att främja branschen som vi verkar inom – den skogliga bioekonomin, ser Fredrik flera möjligheter:

– Det finns flera frågor att arbeta vidare med i framtiden, gärna inom kompetensförsörjning och utbildning.

Andritz är en österrikisk koncern med nästan 30 000 anställda, drygt femtio av dem arbetar på Karlstadkontoret. De är en världsledande leverantör av anläggningar, utrustning och tjänster för bland annat massa- och pappersindustrin.