Gunnar tar sig an pappersbranschen igen efter 20 år

För 20 år sedan såg pappersbranschen inte i närheten ut som den gör idag. “Det känns som att det var en ganska mogen bransch då. Det har hänt så mycket sedan 2000 då jag slutade, det är ett helt annat fokus. Nu känns det som att det finns massor av utmaningar och möjligheter att ta tag i”, säger Gunnar Hellerström, Paper Province senaste tillskott i form av projektledare.

Gunnar kommer senast från Connect där han arbetade som verksamhetsansvarig i Värmland. I grunden är han dock maskiningenjör och har arbetat tio år inom pappersindustrin. Ungefär fem år på Stora Enso och ytterligare fem år på ett konsultföretag.
– Sedan 2000, då jag lämnade branschen, har jag jobbat i det så kallade innovationssystemet. Bland annat för Almi, Region Värmland, Karlstads kommun och så har jag drivit eget i några omgångar.
Alla yrken kommer väl till användning i hans nya roll som projektledare på Paper Province.

Seglande fartygsbefäl
Gunnar Hellerström är uppvuxen på Herrhagen, i samma hus som han bor idag.
– Barnen är femte generationen att bo där. Fast nu är de utflugna, berättar han.
Fritiden spenderas gärna på sjön.
– Jag har seglat sedan barnsben och tävlat länge, bland annat i VM ett par gånger. Men den största upplevelsen är resan över Atlanten.
Med en utrustad båt gav han sig 2015 av från Kanarieöarna till Karibien. Det var en resa som tog 22 dagar. Det innebar 22 dagar bortkopplad från världen.
– Man insåg hur mycket man tar saker som vatten och elektricitet för givet.

Intresset för segling fick Gunnar att utbilda sig till fartygsbefäl under sin tid som egen konsult. Flexibiliteten, att styra över sitt eget arbete, gav honom möjlighet att ta extra långa sommaruppehåll för att arbeta med sitt stora intresse – segling. Som fartygsbefäl kan han ta sällskap på upp till tolv personer. Det gav honom möjlighet att arbeta med evenemang på Vänern eller ute på havet i Grekland. Något som han gör än idag, fast i mindre skala. Så är du seglarsugen men saknar kunskap kanske du kan följa med Gunnar till Grekland i sommar och ta en tur.