Nu har Värmland två Vinnväxtinitiativ

Vi hurrar för våra Vinnväxtvänner. Grattis till Compare (tillsammans med 13 samarbetspartners) och er satsning DigitalWell Arena. IT-klustret som huserar vägg i vägg med Paper Province tog hem en av tre vinster i årets Vinnväxttävling.

Den värmländska satsningen DigitalWell Arena går ut på att bygga en miljö som gör det lätt för invånare att förebygga ohälsa och få stöd i hälsofrågor. Målet är också att göra regionen till ett kompetens- och innovationscenter inom IT-näringen och nå global framgång.
Satsningen finansieras i tio år framåt med 65 miljoner kronor från innovationsmyndigheten Vinnova och med minst lika mycket från regionala medfinansiärer som Region Värmland och Landstinget i Värmland. Totalt handlar det om 148 miljoner kronor.

Paper Province och Compare – båda Vinnväxtvinnare

Nu har vi två Vinnväxtvinnare i Värmland. Paper Province tog hem Vinnväxtsegern med Paper Province 2.0 för fem år sedan (i dagligt tal kallar vi det kort och gott för Vinnväxt). Vi beviljades finansiering som vi tillsammans med andra satsar på den superviktiga omställningen till bioekonomi.

– Efter fem år som Vinnväxtvinnare vet vi vilken stor betydelse det har för klustrets och regionens utveckling. Det här är verkligen en stor möjlighet både för Compare och Värmland, säger Maria Hollander, vd på Paper Province.

Forskningen på Karlstads universitet delaktig

Fyra institutioner på Karlstads universitet är delaktiga i DigitalWell Arena. Det är Centrum för tjänsteforskning, Centrum för genusvetenskap, institutionerna för hälsovetenskap och datavetenskap.
– Det känns väldigt bra att vi som universitet kan vara med och utveckla välfärden med vår framstående forskning. Min bedömning är att det också kommer gynna rekryteringen till våra forskargrupper, säger rektor Johan Sterte.

14 aktörer står bakom DigitalWell Arena

Bakom initiativet DigitalWell Arena står förutom ägaren Compare även Region Värmland, Landstinget i Värmland, Karlstads universitet, Länsstyrelsen i Värmland, Karlstads kommun, Karlstad El & Stadsnät, RISE Service Labs, MSB, Tieto, CGI, Nordic Medtest, Effect Management och Xmentor Management.

Västra Götaland och Östergötland också vinnare

De två andra vinnarna i Vinnväxttävlingen är ”Agtech 2030” på Linköpings universitet i Östergötland som ska arbeta med framtidens jordbruksteknologi och ”Klimatledande processindustri” i Västra Götaland som leds av Johanneberg Science Park.

 

 

Image

Marja Wängestam

Kommunikatör

+46(0)734-22 82 09

marja.wangestam@paperprovince.com